Preko 80 takmičara u Trci nezavisnosti

Preko 80 takmičara u Trci nezavisnosti

3670
8
Podijeli

Proslavu Dana nezavisnosti Crne Gore u Herceg Novom obilježile su promenada Gradske muzike od Trga Nikole Đurkovića, do Dvorane Park i nazad i Trka nezavisnosti, koja je okupila preko 80 takmičara.

Oni su se nadmetali u dužoj i kraćoj dionici u muškoj i ženskoj konkurenciji. Duža trka trčala se od Trga do vile Galeb, odakle se išlo Šetalištem do Škvera, dok je kraća išla od Trga do zgrade Novljanke, gdje se spuštala na Šetalište, pa odatle do Škvera.

Picerija i restoran

Najbrži u muškoj konkurenciji, u dužoj trci, bio je Perica Vučković. On je stazu pretrčao za 12 minuta i 22 sekunde, drugi je bio Milovan Ilić, sa vremenom 13:32, a treći Đorđe Ćurčija. On je trku pretrčao za 13:48.

U ženskoj konkurenciji na dužoj dionici najbrža je bila Anđela Rogač, sa vremenom 17:30, dok je druga stigla Hanna Rožtka. Ona je stazu pretrčala za 18:30. Trećelpasirane takmičarke nije bilo, jer je veliki broj djevojaka odustao.

Najbrži takmičar u kraćoj dionici bio je Uroš Vujčić, koji je stazu pretrčao za 8 minuta i 24 sekunde. Drugi je u cilj utrčao je Mirko Konjević, sa vremenom 9:25, dok je trći stigao Sandro Marić, sa vremenom 10:15.

Najbrža djevojčica u kraćoj dionici trke bila je Teodora Šerović. Ona je stazu pretrčala za 11:19, druga je bila Miroslava Gugolj sa vremenom 11:21, dok je treća kroz cilj protrčala Ivana Radojević, koja je stazu pretrtčala za 11:25.

Nevena Keković, ispred OO DPS, koji je i organizovao trku, kazala je da su zadovoljni organizacijom i odzivom takmičara.

– Drago nam je da nas je vrijeme poslužilo, uprkos najavama. Izuzetno smo zadovoljni što već treću godinu uspjevamo da održimo tradiciju Trke nezavisnosti u Herceg Novom – kazala je Keković.

Skeretarijat OO DPS-a poslao je pozivnice za trku svim sportskim kubovima u Novom, ali je odziv bio mali, pa su se na trci pojavili samo članovi džudo kluba Igalo, košarkašice Primorja i rukometašice Maestrala.

Keković je kazala da razlog slabog odziva sportskih klubova nije poznat, ali da je i pored toga broj učesnika ovogodišnje trke za ponos.

Najstariji takmičar današnje trke bio je Slobodan  Šijačić, dok je najmlađi bio Jakov Glebov.

OO DPS je svim učesnicima trke podijelio diplome, a za pobjednike bili su obezbijeđeni pehari i medalje, koje su najboljima uručili Petar Porobić i Slobodan Radović Krušo.

8 Komentari

  1. Bravo za ovu manifestaciju, milina je pricitati ovakav tekst i vidjeti ove slike.A sport je najbolji nacin da se provede dan napolju i da se proslavi ovaj dan.

    14
    5
  2. Sve čestitke svima koji su učestvovali,samo tako nastavite,ovaj grad je mnogo ljepši kada se ovakve sportske manifestacije organizuju i kada se takmiče učesnici svih starosnih doba.Uvijek je zadovoljstvo pročitati ovakav članak i Hvala vam sto ste ispratili ovaj sportski događaj.

    14
    5

Ostavite komentar

*

code