Početna Društvo Preko Debelog brijega samo rijetki putnici i teretni saobraćaj

Preko Debelog brijega samo rijetki putnici i teretni saobraćaj

0

Od četiri granična prelaza u Herceg Novom jedino je još, po odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, otvoren Debeli brijeg sa Hrvatskom. Promet je drastično smanjen.

Arhiva

Manji prelaz sa tom državom, Kobila, zatvoren je još 14. marta, a par dana kasnije i Sitnica sa BIH.

Granični prelaz Luka Zelenika je otvoren, ali na snazi je zabrana isplovljavanja i uplovljavanja kruzera i jahti, osim za teretne brodove, uz specijalne najave i dozvole za robu, pa je praktično bez aktivnosti.

Preko Debelog brijega je lani u ovo doba već bilo po desetak turističkih autobusa koji su ulazili u Crnu Goru na jednodnevne izlete iz Hrvatske, a dnevni promet je bio nekoliko hiljada putnika i vozila.

Danas, kako nam potvrđuju u Graničnoj policiji, bude manje od 100 lica, a riječ je, uglavnom, o vozačima teretnih vozila koji dovoze robu, a manje o crnogorskim državljanima koji se vraćaju ili strancima sa privremenim boravkom u našoj zemlji.

Niko više ne može da uđe bez najave. Naši građani koji su se zatekli u inostranstvu tokom proglašenja pandemije korona virusa moraju se javiti crnogroskim ambasadama, pa od svih ambasada zemalja preko kojih prolaze moraju dobiti odobrenje da bi ušli u Crnu Goru.

Na graničnim prelazima je puna kontrola i sprovodi se zdravstveno sanitarna kontrola i zaštita, po preporukama Instituta za javno zdravlje.

Podsjećamo, da je na snazi i zabarana međugradskog prevoza, odnosno od grada do grada moguće je ići samo u posebnim slučajevima, te prethodne dozvole i najave policiji.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code