Početna Ekonomija Prekršajni nalog „Rivieri“ zbog rada bez odobrenja

Prekršajni nalog „Rivieri“ zbog rada bez odobrenja

6

Inspektori su prilikom kontrole hotela Rivijera u Njivicama, prijavljenog za neizdavanje fiskalnih računa i rad bez odobrenja, izdali prekršajni nalog.

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 14 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

U okviru kampanje je prošle sedmice evidentirana i jedna pohvala, koja se odnosila na restoran Plavi kokot u Budvi.
Nepravilosti nijesu utvrđene prilikom kontrole prodavnice u park šumi Zlatica, kao ni luna parka u Igalu.

Od ukupno 14 pritužbi, koliko je evidentirano prošle sedmice, devet nije dobilo odgovor, a odnosile su se na neizdavanje fiskalnih računa, rad na crno, istekli rok na artiklima i nelegalnu prodaju cigareta i drugih proizvoda široke potrošnje.
Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.
Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

6 Komentari

 1. Bravo novljani pisete o parkingu u njivicama sram vas bilo kakose ponasate (60posto je nesto ukralo )a40posto novljana ima postenih ii dje imate parking 2e cjeli dan umjesto da podrzite radnike i da zastitite taj hotel a vi rusite i pretite batinamaa i
  A neznate da vas moze neko izbacit na fejs stase nosilo slikosam ja par njih lopuza i to divljanje po plazi tjerate turiste da neplacaju parking
  Zatonam je ovakav grad cim nest pocne da propada pojedini novljani pomognu u tome
  Zaso nepisete kako kroz prozor objekata ulaze
  I lome a turisti gledaju pisete parkingu
  Dje ima besplatan parking za novljane u sezoni recite i meni

  11
 2. Pa nesto mora da naplati. Vazda se placao. Druga stvar tamo moze da se zatvori kapija pa dje cete onda? A i plate nisu primili ko zna od kada. Ajde breee pustite te ljude na miru. Kaznjavate sirotinju a na pojedina mjesta tipa klubovi hoteli i restorani ma ne smijete prici blizu a kamoli uci

  15
  2
 3. Užas kakav smo narod,mještan i,a turisti joś gori.
  Sitnica je potrebna,pa da nastane anarhija.
  Noću je pojačan promet,iz hotela se odvozi ko šta stigne,
  Madraci ,kreveti sve.
  Pored onako lijepog bazena parkiraju auta,silaze do plaže tsrencima,
  Haos!
  Ne mogu se oteti utisku da neko to namjerno dozvoljava.Zašto?
  Ovo joś uvjek nije Sirija……

  29

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code