Početna Društvo Premijer Marković sa Sindikatom Bolnice Meljine: Zajedno ćemo doći do rješenja

Premijer Marković sa Sindikatom Bolnice Meljine: Zajedno ćemo doći do rješenja

15

Značaj Bolnice Meljine je neupitan i država ulaže kontinuirani napor da za probleme u toj ustanovi nađe kvalitetno i održivo rješenje, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, na sastanku sa predstavnicima Sindikalne organizacije radnika PZU OB Meljine.

„Na zajedničkom smo poslu da dođemo do rješenja. Siguran sam da niko ne razmišlja da Bolnica Meljine bude ugašena. Država ima jasan interes da obezbijedi nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako građanima tog dijela Crne Gore tako i turistima“, kazao je premijer Marković.

Predstavnici Sindikalne organizacije, na čelu sa predsjednicom Slavicom Drobnjak, predočili su predsjedniku Markoviću tešku situaciju u kojoj se nalazi bolnica, kao i sve aktivnosti koje sprovode kako bi se obezbijedilo funkcionisanje tog sistema.

Za poštovanje je, istakao je predsjednik Marković, posvećenost i briga zaposlenih o svojoj ustanovi. Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vlade, ukazano na brojne aktivnosti Vlade kako bi zaposleni u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi primali zaradu i imali osnovna sredstva za rad i pružanje zdravstvene zaštite građanima.

„Važno je da sačuvamo profesionalni kadar u Bolnici, jer su oni naše najveće bogatstvo. Imamo dovoljno profesionalnih, ljudskih i razvojnih razloga da Bolnici Meljine vratimo stari sjaj“, rekao je premijer Marković.

Razgovarano je o načinima na koje se može riješiti izuzetno kompleksna situacija, a predsjednik Vlade je istakao da svako rješenje mora biti apsolutno pravno utemeljeno.

15 Komentari

 1. Bolesnoga li naroda. Sjedi i pljuj,samo ce se rijesiti. Ne valja kad se nista ne pokusava uraditi,ne valja ni kad nesto krene.
  Stvarno nekim novljanima treba bolnica ali drugog tipa

  10
  2
 2. ahahahahahahahahahahha ovaj će da riješi problem 😀 a koliko banana stane u kontenjer voli?
  ovo je sprdačina od zemlje postala. “krimosi “od po 22 godine voze auta od 100 000 i imaju vile a doktori i profesori rade za 400 e. Crna da crnja ne može bit

  35
  6
 3. Rekao bi čovjek da prvi put čuje za problem. A jadni ljudi, Marković niti hoće niti može da uđe u atar prve familije. Bolnica je oteta, sad treba da srede Atlas i Kneževića pa da prave stanove za bjelosvjetske kompanjone u onu ljepotu i baš ih briga za radnike, ljekarski kadar i naročito stanovništvo. Šta ih košta da nas još malo lažu, samo je jedan zajednički posao otkako je prva familija na vlasti. Sve oteti i prodati pa pobjeći.

  28
  4
 4. Sprdnja fino ih primio ispricali se i ajmo doma. Obecanje ludo radovanje ko jos vjeruje u ovo. Bogami i ja bi im isto reko TRUDIM SE al za sta. Svoj spag.

  21
  4
 5. Evo prilike da vlastodržci u opštini zajedno sa Vladom Crne Gore i zaposlenima dođu do pozitivnog riješenja. To su prije izbora i obećali.Pruža im se prilika da napokon ozbiljnije k . . . . m mrdnu.

  26
  3
 6. Vrijeme je da se okrenete rješavanju ovakvih problema. Valjda su se konačno najeli ovi nezasiti!
  Markoviću pomogni sada jer ima načina. Ostavi se prava i pravnih zavrzlama. Dohvati se malo i tradicije i morala i savjesti i prirodnih zakona. Svi smo od danas do sjutra. Budi čovjek danas i bićeš zauvijek. Novljani zaslužuju da imaju taj krevet i malo topline kad ih oburda bolest.

  52
  5
 7. Samo obecanja pa kad tad bice. Ilji po onoj staroj,. Lipsi magarce dok porasre trava. Sreca ove godine ima trave, tako bice to dobro za sve nas….

  25
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code