Početna Ekonomija Premijer Marković u Njivicama: Hotel Riviera i Vila Jadran otvaraju 450 novih...

Premijer Marković u Njivicama: Hotel Riviera i Vila Jadran otvaraju 450 novih radnih mjesta

17

Predsjednik Vlade Duško Marković i predstavnici menadžmenta Iberostar Grupe saglasili su se da predstojeće otvaranje renoviranih kapaciteta ove turističke grupacije – Hotela Riviera u Njivicama i Vile Jadran u Perastu – predstavlja važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude Crne Gore i značajno obogaćivanje ponude Iberostara.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je nakon obilaska gradilišta Hotela Riviera i Vile Jadran konstatovao da radovi odlično napreduju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će naša zemlja već u ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni nastupiti sa dva nova prestižna rizorta na primorju – jednim sa četiri i jednim sa pet međunarodnih zvjezdica. Predsjednik Vlade je tom prilikom posebno istakao važnost otvaranja novih radnih mjesta koje ovi projekti podrazumijevaju, kao i ukupno unapređenje kvaliteta i nivoa crnogorske turističke ponude.

Potpredsjednica Iberostar Grupe, kćerka vlasnika Iberostara, Sabina Fluksa (Fluxà), izjavila je nakon obilaska gradilišta da Iberostar Grupa sada obogaćuje ponudu rizortima u Crnoj Gori koja je zasigurno jedna od njihovih najvažnijih destinacija u predstojećem periodu.

„Veoma smo uzbuđeni zbog toga, jer investiramo sa našim lokalnim partnerom. Planiramo da širimo poslovanje i na drugim destinacijama u Crnoj Gori“ – rekla je potpredsjednica Iberostar Grupe.

Menadžmnet Iberostar Grupe ocijenio je da dva nova hotela podrazumijevaju otvaranje najmanje 450 novih radnih mjesta već ove turističke sezone.

 

Premijer Duško Marković je tokom sastanka sa menadžmentom Iberostar Grupe ponovio punu spremnost Vlade da izađe u susret renomiranim investitorima, pri čemu je posebno naglasio važnost dva projekta Iberostara. Oba su pokrenuta za vrijeme mandata ove Vlade kada se jesenas premijer Marković sastao sa jednim od vlasnika Iberostara Migelom Fluksom Roseljom (Miguel Fluxà Rosselló).

Predstavnici Iberostar Grupe informisali su predsjednika Vlade o predstojećim razvojnim planovima koji uključuju posvećenost održivom razvoju i edukaciji kadrova.

Sa predsjednikom Vlade sastancima su prisustvovali i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i generalni direktor Direktorata Glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović.

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima odnedavno i Hotel „Riviera“ u Njivicama, čije je otvaranje planirano za maj ove godine. Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Migel Fluksa Roseljo je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu, koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

17 Komentari

 1. Konobari i sobarice u hotelima moraju da znaju više jezika i da imaju profesionalno ponašanje,odnosno bar turističku školu ili bečelor uz kućno vaspitanje.Posla ima i biće još više,ali se počinje učiti redom nakon završenoga fakulteta,od ulaza do vrha,a samo partije obećavaju obratno.

 2. Evo da se i oglase Perastani.Ovakvom izgradnjom Jadrana sigurno nas micu sa UNESCO-ve liste.Jednu razglednicu Boke smo vec izgubili svi znamo koja je to zar treba da dozvolimo da se i razglednica Perasta izgubi.Gospodin Ćupić je rekao “Ovo je ugodjaj ala Porto Montenegro ali u ovom stilu” mislimo da je ovom rijecju dovoljno rekao sta zeli da napravi od Perasta.

 3. Koliko vidim odjednom je ycupic glavni. On je doveo Iberostar u BD ima 10.god. E sada ako treba da se falio ko o onom ko je prvi tražio neobičnost jbg.

  2
  1
 4. Rekao bih da je ovaj gospodin do Premijera svojevremeno bio igrač g.Svetozara beogradskog, pa vlasnik gradske kafane u HN..hotela u Perastu..Belvija. ..Citadele….fino se snašao obzirom da je došao iz Banja luke.

  22
  2
 5. Nekada se JB Tito tu slikao tačno prije 50 godina, kad je hotel otvoren.
  Ali tada smo bili ozbiljna, uređena i sigurna država.
  Sve sijalice su radile, parkovi su bili uređeni, otpad u kantama.
  Hotel je radio od aprila, do kraja oktobra, a gosti iz zapadne Evrope.
  Ipak nadajmo se da će raditi.

  24
  1
 6. Mora da si neki od ovih novopecenih tajkuna pa pametujes ?? ajde jado ti idi radi za 200 eura i plati stan , dazbine i hranu za mjesec dana. Klasican DPS-ovac bahati i bezobrazni sto je oteo sve sto se oteti moze pa bi jos i zivot ljudima uzimo da moze. (Ovo DPS-ovac mozete zamjeniti sa bilo kojom partijom u CG svi su isti )

  24
  7
 7. Da vas podsjetim 2004 takodje je objavljeno da je izvrsena uspjesna privatizacija hotela Rivijera i da je Izraelski investitor platio 1.2 miliona za ,,Rivijeru,,Hotel je uglavnom sluzio za PRENJE PARA Izraelskoj grupaciji JP investment ,koji su pranje vrsili tako sto su svake godine obavljali mala renoviranja djelova hotela a na ime toga ubacivali potreban novac u velikim iznosima iz inostranstva a zatim na ime preskupih cjena usluga ,smjestaja, lezljki ,pica,svega (neopravdano), vracali taj isti opran novac nazad.Pritom ih niko nije godinama kontrolisao od vlasti.E sad kakva je ova nova predstava od 2018 sa novim investitorom vidjecemo

  25
  4
  • A sto bi ti da biras jos? 4 i 5 zvjezdica hoteli, opet ne valja. Eno po prodavnicama rade kasirke za 200e.. Svi kukaju nema posla.. Ima no vam je svima ispod casti radit. Da nekako opstina moze primit jos 500 radnika pa da svi lakirate nokte i bacate selfije po cijeli dan kako bi to lijepo bilo

   70
   19

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code