Početna Oko nas Kotor Premijera filma „Umjetnošću protiv konflikata“

Premijera filma „Umjetnošću protiv konflikata“

0

U sali kotorskog kina “Boka” u Starom gradu u Kotoru, večeras će premijerno biti prikazan crno-bijeli nijemi film “Umjetnošću protiv konflikta” čija je osnovna poruka da čovjek svoju energiju treba da usmjerava na stvaranje, ne na uništavanje.

Film je rezultat jednog dijela istoimenog projekta “Umjetnošću protiv konfikta” (Art vs. Conflict) koji realizuje Udruženje građana “Demos” iz Brčkog, BiH u partnerskom projektu sa NVO Searock.

Nakon premijere filma, uslijediće tridesetominutni koncert mladih kao prirodan nastavak izbora lijepog i umjetničkog za životni put. Na violi Iva Durković, na gitari Nadja Begovic.

Projekat “Umjetnošću protiv konflikta” je finansiran kroz javni poziv RYCO (Regionalna kancelarija za saradnju mladih) koju su osnovale zemlje Zapadnog Balkana, a lokalnu podršku za ustupanje prostora dao je Kulturni centar “Nikola Đurković”.

Iz NVO Searock pozivaju građanke i građane da dolaskom na ovo kulturno-umjetničko veče daju podršku pomirenju i saradnji među mladim u regionu, te da vlastitim primjerom pokazu toleranciju i međusobnu saradnju za dobrobit svih.

Premijera filma je najavljena za 19 h.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code