PREMIJERA “FILOMENA MARTURANO” VEČERAS U TIVTU

PREMIJERA “FILOMENA MARTURANO” VEČERAS U TIVTU

99
0
Podijeli

FILOMENA MARTURANONa sceni atrijuma ljetnikovca „Buća- Luković”,večeras u 21:30 najavljena je premijera predstave „Filomena Marturano”, koju je po tekstu Eduarda de Filipa režirao Jagoš Marković. Riječ je o koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i Centra za kulturu Tivat, što je ujendo i drugi program u okviru festivala „Purgatorije”.
Glavne uloge u predstavi igraju Anita Mančić, Branimir Popović, Seka Sablić, Đuza Stojiljković…
Direktorka Gradskog pozorišta Ivana Mrvaljević ocjenjuje da je napravljena sjajna pedstava, za gledanje više puta, kao i da je saradnja Tivta i pozorišta na čijem je čelu bila neminovnost, s obzirom da godinama formalno sarađuju. Na trideset godina dugom pozorišnom putu Jagoša Markovića, rad u Tivtu ostaće upisan zlatnim slovima, a izbor da se na sceni igra „Filomena” obrazložio je ljubavlju prema predstavi, liku i Aniti Mančić kao vječnoj Filomeni.
Reditelj Marković vidi Centar za kulturu kao jedno od najboljih pozorišta u regionu.
– Nebitno je kako se sada zove, ja znam da je ovo pravo, vrhunsko pozorište i želio bih da u njemu ponovo radim.
– Centar za kulturu treba da se zove Teatar. Logistika je nevjerovatna, takve nema ni u teatrima u kojima igram u Beogradu – kazala je Jelisaveta Seka Sablić.
Đuza Stojiljković treću godinu igra u Tivtu, a ulogu u „Filomeni” prihvatio je kao novi izazov.
Mladi glumci, kako su izjavili Božidar Zuber i Momčilo Otašević, spremni su da istrče na scenu i zaigraju na njoj, a rad sa starijim kolegama predstvlja im čast, sreću i zadovoljstvo. Mariji Bergam, rođenoj Tivćanki, ostvario se dugogodišnji san da spoji Crnu Goru sa pozorištem.
Inače, ovogodišnje Purgatorije, kako je njavila direktorka Centra za kulturu, Milena Radojević, imaće 35 pozorišnih predstava, od kojih je devet u konkurenciji za nagrade, 20 muzičkih programa, četiri likovne izložbe i šest književnih večeri.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code