PREMIJERA KRATKOG IGRANOG FILMA “INTRO” IVANA SALATIĆA

PREMIJERA KRATKOG IGRANOG FILMA “INTRO” IVANA SALATIĆA

161
0
Podijeli

intro filmHercegnovska publima moći će sjutra da pogleda premijeru filma “Intro”, rediteljsko ostvarenje mladog Novljanina Ivana Salatića, kojim je diplomirao na FDU, na Cetinju.
Ovaj kratki igrani film prikazan je u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, a potom je ove godine imao je i festivalsku premijeru na Kustendorfu, kao jedini predstavnik Crne Gore.
Konkurencija za Kustendorf je bila velika, jer je prijavljeno skoro 400 filmova iz Velike Britanije, Danske, Izraela, Kube, Koreje, Meksika, Njemačke, Perua, Poljske, Portugala, SAD, Singrapura, Srbije, Filipina, Francuske, Holandije i Švajcarske. Za prikazivanje odabrano je samo 28. Salatićev „Intro” sniman je uglavnom u Herceg Novom i Bijeloj u produkciji FDU Cetinje i TVCG. Producenti su Maja Todorović i Vojislav Vojo Kilibarda.
Film je priča o Andreju, koji u malom primorskom gradu živi neinteresantan isprazan život koji se ipak neočekivano i drastično mijenja do tačke sa koje nema povratka.
Uloge tumače Petar Novaković i Novljanke Bojana Malinovska i Branka Knežević. Direktor fotografije je Ivan Marković. Sjutra veče, u foaeju Dvoranke Park uz film u 21 čas biće priređena i izložba fotografija iz ovog prvog rediteljskog ostavrenja mladog Salatića.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code