PREMIJERA ˝PENELOPIJADE˝ U TIVTU

PREMIJERA ˝PENELOPIJADE˝ U TIVTU

237
0
Podijeli

penelopijada_predstavaPremijera još jedne predstave Centra za kulturu Tivat “Penelopijada”, rađene po tekstu Kanađanke Margaret Atvud, rediteljke Dragane Varagić, biće izvedena sjutra 28. jula, u Atrijumu ljetnjikovca Buća. To je prva crnogorsko-kanadska produkcija i zajednički poduhvat Centra za kulturu Tivat i „April production“ iz Toronta, pod pokroviteljstvom ambasade Kanade i opštine Tivat.

Glume: Dubravka Drakić , Tanja Bošković, Branka Femić, Ivana Mrvaljević, Kristina Stevović, Jelena Simić, Smiljana Martinović, Vesna Vujošević. – Ovaj komad je borba da se kaže istina koju bi najradije svi zaboravili. Istina je ljekovita. Pitanje istine je pitanje identiteta. Napravili smo postmodernističku predstavu koja ide od komedije, preko teatra apsurda do tragedije na kraju, pri čemu potpuno ženska glumačka ekipa koju čini osam glumica, istovremeno igra čak dvadesetak različitih likova – najavljuje rediteljka Varagić.

Crnogorska glumica Dubravka Drakić, u ovom komadu Penelopa,

Picerija i restoran

ističe da je rediteljka bila jako zahtjevna prema glumačkoj ekipi. Varagićeva je bila dovoljno hrabra da pomisli da osam žena može da iznese tekst Margaret Atvud gdje je mnogo više likova.

– Zahvaljujući ogromnoj energiji i ogromnom međusobnom poštovanju, uspjele smo da u jednoj visokoj koncentraciji i u jednom prilično iscrpljujućem, ali i nadahnjujućem radu, napravimo ovaj projekat koji je za sve nas poseban, pogotovo zato što je ovo ženski komad – rekla je Dubravka Drakić.

Publici ostaje da ocjeni koliko je uspio ovaj pozorišni komad sjutra veče na premijeri u 21.30 na maloj sceni Arijuma ljetnjikovca Buća. Reprize su 29. i 30. jula.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code