Početna Kultura Premijera prvog bokeškog mjuzikla “San o Boki” 26. oktobra

Premijera prvog bokeškog mjuzikla “San o Boki” 26. oktobra

0

Prvi novski mjuzikl „San o Boki“ trebalo bi da bude premijerno svečano prikazan 26. oktobra, u Dvorani Park, u sklopu programa obilježavanja Dana grada.

Realizacija mjuzikla je u završnoj fazi, a više detalja biće saopšteno u subotu, 9. oktobra, kada će ujutru i uveče u Gradskoj kafani biti priređen informativno zabavni program, kako bi se Novljani i gosti upoznali sa projektom.

U subotu ujutru za 10 h u Gradskoj kafani zakazana je pres konferencija na kojoj će govoriti neki od organizatora i učesnika u projektu, među njima prof Mirela Šćasni iz NVO Bruna, zatim Miroslav Bobo Milanović, glumac Danilo Babović… Nakon pres konferenicje, u 10.30 h zakazan je matine, u okviru kojeg će biti otpjevano nekoliko kompozicija iz mjuzikla.

Uveče, od 20.30 h, takođe u Gradskoj kafani, biće organizovan glumačko muzički program ansambla mjuzikla „San o Boki“. Zainteresovani mogu rezervisati sto za večeru od bokeških delicija, po cijeni od 18 eura.

U muzičkom dijelu programa nastupiće solo pjevačica Maja Lukšić iz Tivta, koja će otpjevati nekoliko operskih arija, a kao specijalni gost najavljen je plesač tanga, Lucas Boock iz Argentine.

Podsjetićemo da je mjuzikl „San o Boki“ „bokeški projekat“ koji je okupio više od 20 stvaralaca iz Boke, a rađen je po tekstu Peđe Ristića, u prodikciji NVO Bruna – Mirela Šćasni. Brojnu ekipu profesionalnih glumaca, vokalnih solista, ali i onih koji se glumom i pjevanjem bave iz hobija, vodi reditelj Petar Pejaković. Projekat je podržala Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest, Portonovi, Boka Sun, Institut dr Simo Milošević.

Mjuzikl donosi sjećanja, ali ona sa „sunčane strane“ Herceg Novog i prošlog vremena. Dodaje optimizma vremenu danas, između ostalog songom „Bolje vrijeme će doći“.

Četiri decenije su minule od kada je iz vidokuruga nestao hercegnovski hotel „Boka“. Tokom svih tih godina on živi u sjećanju i pričama mještana baš kao što traje san o njegovoj ponovnoj izgradnji. S razlogom. „Boka“ je bila mjesto okupljanja ali i prelamanja svih društvenih, političkih, kulturnih tokova jednog vremena i jednog grada u usponu:

„I ako vam se ove uvodne rečenice učine nostalgičnim u priči koja slijedi nostalgije nema. U tekstu Peđe Ristića, njegovom „Snu o Boki“ su ugledni gosti hotela, domaći i furešti – od gradonačelnika Mirka Komnenovića do kralja Aleksandra, od Zuka Džumhura do Voja Stanića, od Crnjanskog do Andrića, od novskih oriđinala do novskih kapetana… Priču pletu dvojica visprenih, vedrih, posebnih, jedinstvenih a opet jednostavnih novskih oriđinala, a sa njima uglađeni ali „svakoj situaciji naredni“ konobari i muzičari“, stoji u najavi projekta.

U „Snu o Boki“ glume, pjevaju, sviraju, plešu: Miloš Pejović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Danilo Babović, Zoran Trojanović, Željko Vavić, Miroslav Bobo Milanović, Maja Lukšić, Sara Janjić, Milica Milanović, Đuro Poznanović, Slobodan Bobo Janjić, Peđa Ristić, Andrej Božanović, Zagorka Komljanović, Lara Kovačević.

Za snimanje songova zadužen je Stevan Tomašević. Scenografiju je osmislio i izabrao kostime Vojislav Vojo Kilibarda. Originalne kompozicije djelo su Peđe Ristića i Vladimira Rackovića.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code