Početna Kultura Premijeru mjuzikla „Sirota Liza” pamtiće Novljani po sjajnoj izvedbi

Premijeru mjuzikla „Sirota Liza” pamtiće Novljani po sjajnoj izvedbi

1

Teatarski spektakl, premijera mjuzikla “Sirota Liza” u produkciji Pozorišta za mlade Sankt Peterburga, a u režiji Marka Rozovskog, oduševila je brojnu publiku u Dvorani Park. Atmosfera u sali i Herceg Novom jednako je oduševila i protagoniste.

Ruski umjetnici uspjeli su publici da prenesu emociju univerzalne priče o nemogućoj ljubavi sirote djevojke i plemića.

Ova poznata sentimentalna pripovijest Nikolaja Mihailoviča Karamzina iz 1792. godine opisuje ljubav koja se završava tragično, a radnja je smještena u Moskvi.

Uz mjuzikl “Sirota Liza” publika je bila u prilici da u foajeu Dvorane pogleda i izložbu fotografija Sankt Peterburga pod nazivom “Začarani svjetovi”.

Premijera mjuzikla i izložba su predstavljeni u Herceg Novom zahvaljujući izuzetnoj saradnji Sankt Peterburga i Herceg Novog, koja je i ozvaničena prije godinu potpisivanjem Protokola o saradnji ova dva grada, i zahvaljujući kojem se održava manifestacija “Dani ruske kulture u Herceg Novom”.

– Posebno je zadovoljstvo nastavak saradnje sa Pozorištem mladih i gradom Sankt Peterburgom, koja je započeta u okviru Dana ruske kulture prošle godine. Tada smo imali priliku da vidimo fantastičnu predstavu „Starovremene spahije“ rađene po Gogolju. Sigurna sam da je večerašnji mjuzikl pravi spektakl i više od onoga što smo navikli da gledamo u ovoj dvorani – kazala je u ime Herceg Festa, Milina Kovačević, dodajući da je mjuzikl kompleksna forma čija priprema i gostovanje zahtjeva i opsežan posao od više mjeseci. U pripreme su bili uključeni mnogi kulturni poslenici  iz Sankt Peterburga i iz Herceg Novog. Organizator je gradska TO.

1 komentar

  1. pozoriste za mlade a nigdje mladih?
    mladi mogu samo da podignu evropsku karticu u opstini koja im ne treba jer ne putuju.
    imate li jos neki “program za mlade”?
    tuga.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code