Početna Društvo Preminuo Željko Bojović

Preminuo Željko Bojović

0

Dugogodišnji direktor OŠ Milan Vuković, Željko Bojović, preminuo je u Herceg Novom.
Željko Bojović je rođen 8. januara 1954. godine u Mostaru, od oca Branka i majke Radojke rođ. Salatić. Završio je Filološki fakultet u Beogradu, gdje je stekao zvanje profesora srpskohrvatskog jezika i jugoslovenskih književnosti.

U Mostaru je radio kao profesor 8 godina, bio je zaposlen kao dramaturg i umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru. Kada je došao u Herceg Novi, od 16.12.1992 – 31.01.2001. bio je glavni i odgovorni urednik Radija i Informativnog centra Herceg Novi.

U Osnovnu školu Milan Vuković dolazi 01.02.2001. godine kao pomoćnik direktora, nakon čega je obavljao funkciju direktora 16 godina, do januara 2019. godine.

Željko Bojović imao je i široki stvaralački opus, bio je književnik, autor dvadeset knjiga raznovrsnih književnih formi i vajar. Njegov roman Ljetopis porodice Lalušić bio je u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

U četvrtak, 19. septembra biće saučešće na Gradskom groblju, na Savini, od 10 do 13 časova, a sahrana istog dana u Mostaru u 16 h.

Kolektiv OŠ Milan Vuković održaće komemorativnu sjednicu u dogovoru sa porodicom, a dio nastavnika ispratiće Bojovića na vječni počinak.