Početna Društvo Premošten saobraćajni kolaps zbog rekonstrukcije magistarle u Igalu

Premošten saobraćajni kolaps zbog rekonstrukcije magistarle u Igalu

13

Mnogi vozači su se danas našli u čudu, blokirani više od pola sata na dijelu magistrale od Sportskog centra ka Mojdeškom putu i obratno, gdje je u toku rekonstrukcija 2,2 km duge dionice koju izvode radnici podgoričkog Tehnoputa, a finansira Uprava za saobraćaj.

Vjerovtano dok se uspostavljao novi režim organizovanja gradilišta, desio se kolaps zbog čega su mnogi koji su se u njemu zatekli negodovali.

Zato je, kako saznajemo u Centru bezbjednosti, u Opštini danas bio sastanak sa predstavnicima izvođača, načelnikom Centra bezbjednosti i komunalne policije, kojeg je inicirao predsjednik Stevan Katić.

-Predstavnici Tehnoputa su se obavezaliu da će u naredna 2-3 dana osim semaforske signalizacije postaviti i radnike da bi se omogućio efikasniji jednosmjerni saobraćaj i radovi na putu. Ostvarili smo saradnju sa komunalnom policijom shodno zaključcima sastanka. Sekretarijat za komunalnu djelatnost i energetsku efikasnost postavio je znak kod benzinske pumpe kojim se obavezno usmjeravaju mala vozila iz pravca Sutorine da idu kroz Igalo lokalnim putem. Mi ćemo u narednom periodu, shodno našim nadležnostima pokušati da ubrzamo saobraćaj, ukoliko bude dolazilo do zagušenja, kaže za Radio Jadran, komandir Stanice policije Herceg Novi, Dejan Ostojić.

Uključiće se i komunalna policija da bi vozači stekli naviku da idu kroz grad, a samo vozila velike tonaže magistralom, shodno semaforskom režimu.

Inicirano je da semaforska signalizacija iz pravca grada bude tri puta brža nego iz pravca Debelog brijega zbog veće frekvencije.

13 Komentari

  1. Moze li se raditi sekcija po sekcija, jedna traka pa druga da ljudi ne lome auta po onakvoj cesti!
    Izgleda niko ne vrsi nadgledanje ove bande!
    Ni prvi dio nije asfaltiran do kraja a obecano je da ce biti zavrsen poslije sezone a evo stize nam vec druga!
    Bojim se da ce ove godine biti pravi kolaps ukoliko se opstina ne umjesa!

  2. Roko prica se o dvosmjernoj od benziske do hotela palmon bay samo taj dio bi pomogao dosta al to komunalna lovi pise kazne pa im glupo dobar im profit

  3. Treba li biti Ajnstajn da bi se setili da eventualno receni put kroz Igalo naprave dvosmernim (zabrane parking na recimo mesec dana) dok se put zavrsi koji bi se time brze zavrsio jer bi imali malo ili ni malo saobracaja koji im inace smeta da zavrse radove?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code