Preostala elektromontaža na pumpnim stanicama Forte Mare i Savina

Preostala elektromontaža na pumpnim stanicama Forte Mare i Savina

5
Podijeli

kolektor citadela 2 091115Završeni su građevinski radovi na pumpnim stanicama ”Forte Mare” i “Savina” na Šetalištu Pet Danica. One su dio projekta vodovodnog i kanalizacionog sistema sa kolektorima, koji je povjeren turskoj kompaniji Čeltikćoglu. Preostali su elektromontažni radovi i vraćanje javnih površina u prvobitno stanje.
Na pumpnoj stanici “Kumbor”-sjever se obavljaju radovi za električno napajanje. U Zelenici pumpa je završena, kao i glavna pumpna stanica kod Vatrogasnog doma u Meljinama. Izvođač je položio cjevovod i havarijski ispust na donjem putu kod Kružnog toka u Meljinama, spuštanje gravitacionog kolektora “Kumbor” – istok, a završena je i ugradnja dionice potisnog cjevovoda prema Zelenici.
Predstavnici nadzorne firme “Dalem” angažovani su na testiranju položenih cijevi.
– U januaru bi trebalo da kolektor bude povezan sa postrojenjem za prečišćavanjem otpadnih voda u Meljinama, a cijela trasa od “Forte Mare” stavljena u funkciju. Završena je sanacija dionice u trupu magistrale od “Okova” do Plavog mosta u Zelenici, a radovi su nastavljeni ispod ovog mosta u pravcu Džorovog mostu iznad “Tehnoservisa” i ostalih objekata u industrijskoj zoni u Zelenici – navode iz Ćeltikćoglua.
Na području rivijere podizvođači firme “Milenijum tim” trebalo je da povežu dionicu od Vile “Azzuro” do restorana “Papagaj”. Još se obavljaju radovi u Meljinama i na donjem putu na rivijeri do hotela „Delfin“ u Bijeloj, pa je preostalo da se poveže kolektor ispod hotela “Delfin” na oko 250 metara, uz potok Pijavicu.
U priobalnom dijelu će, ipak, morati da dođe do preprojektovanja dionice kod plivališta u Đenovićima kako bi se izbjegli iskopi ispod nivoa mora.
Ćeltikćoglu je počeo radove u septembru 2012. godine i sa izgradnjom vodoovodne i kanalizacione mreže, vrijedne 18.5 miliona kasni više od godinu. Trebalo bi da radove okonča do maja 2016. godine.

5 Komentari

  1. Pa ovi imaju samo jednu svrhu ali onako nije nikada bilo kao sto je Jelena rekla prije mene bez svjetla. Morao sam upaliti blic a kad bude mracniju i bateriju da uzmem ili sta.

  2. Ja samo da kažem što se nastavka radova šetališta tiče, ne morate nastavljati radove. Predivno je onako. Sinoć sam pokušala da prošetam. Mislim da je bolja situacija i u Bangladešu. Sve raskopano, a osvjetljenja niđe (pokoja samo radi) Sjajna slika i poruka ljudima koji se zeznu pa dođu u ovaj otužni grad za Novu godinu.

  3. Opa, sada se sve pomjera do maja, a donedavno ste govorili o 17-om februaru 2016.gidine. I tako u nedogled. Vodovodnu mrežu i bočne priključke niko i ne pominje. Nakon ispitivanja mreže sigurno će se pojaviti neka dionica kao ona kod Okova u Zelenici koju treba kopati po drugi ili treći put. Zanima me samo šta će biti razlog kašnjenja kada probiju rok u februaru i maju 2016. godine.
    Da je nekome stalo da ovo završi odavno je trebalo uvesti9 rad u dvije ili tri smjene. Ove jeseni i zime vrijeme je bilo idealno za tako nešto. Prošle godine razlog za kašnjenje bila je kiša a ove godine smetalo im je sunce.
    Davno je trebalo raskinuti ugovor sa ovim neradnicima i neznalicama, no zato u Opštini niko nije imao petlju.
    Z A Š T O ?

Ostavite komentar

*

code