Preostalo spajanje još jednog sekundarnog priključka na kolektor

Preostalo spajanje još jednog sekundarnog priključka na kolektor

1752
2
Podijeli

Na Šetalištu Pet Danica, od Forte Mara ka hotelu Plaža, u toku je postavljanje zadnjeg sekundarnog priključka na novu kanalizacionu mrežu, za dio od Igala do Meljina. Ovaj posao trebalo bi da bude okončan tokom dana.

“Riječ je o posljednjem sekundarnom priključku, a inače sistem funkcioniše bez problema”, potvrdili su nam u lokalnoj upravi.

Picerija i restoran

Podsjetićemo da su kolektor i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u testnom radu, što su na nedavnom pressu saopštili potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Dragan Janković, sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić i  savjetnik predsjednika Opštine Herceg Novi, Mladen Kadić.

“Postrojenje za preradu otpadnih voda koje povezuje kolektor koji ide od ušća rijeke Sutorine do Meljina je profunkcionisao u testnoj fazi. On te vode skuplja i obrađuje i na taj način je građevinsko tehnički dio posla završen” – kazao je tada Janković uvjeren da će biti sve u redu u toku predstojeće turističke sezone.

Predstoji spajanje rivijere sa postrojenjem u Nemiloj, uz nekoliko priključaka i testiranje cjevovoda na jednoj dionici i najzad vraćanje terena u prvobitno stanje.

Izgradnja kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ugovorena je i počela 2012, a ukupna vrijednost oba projekta je preko 28 miliona eura.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code