Početna Naslovna Prepreke za dolazak Britanaca: Gužve na granici sa Hrvatskom i registracija boravka

Prepreke za dolazak Britanaca: Gužve na granici sa Hrvatskom i registracija boravka

38

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp sastala se danas sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem i njegovim saradnicima. U fokusu prvog zvaničnog razgovora Katića i Kemp bili su potencijali za razvoj Herceg Novog, vizija lokalne uprave, aktuelni i planirani projekti, odnos lokalne i državne vlasti, te pitanja privatizacije Instituta Igalo i Bolnice Meljine, saopšteno je iz Press službe.

Ambasadorka je istakla da je Herceg Novi grad značajnih potencijala, čiji razvoj treba da bude pažljivo planiran. S tim u vezi, predstavnici Opštine informisali su je o usvajanju Prostorno urbanističkog plana Opštine, aktivnostima i poteškoćama u toj oblasti.

Picerija i restoran

Ambasadorka Kemp je zainteresovana za pitanje privatizacije Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu i status Bolnice Meljine, te istakla da sa pažnjom prati ove procese.

Predsjednik Katić je informisao o aktuelnim dešavanjima u vezi sa ova dva važna preduzeća, naglasivši da je interes građana Herceg Novog da ona zadrže svoju zdravstvenu, odnosno funkciju zdravstvenog turizma i unaprijede djelatnosti.

Govoreći o aktuelnim investicijama u oblasti turizma, ambasadorka Kemp je kazala da je u komunikaciji sa britanskim turoperatorima došla do zaključka šta su prepreke daljem razvoju – gužve na granici sa Hrvatskom i registracija boravka. Imajući u vidu da gosti iz Velike Britanije u Herceg Novi stižu sa dubrovačkog aerodroma, učesnici sastanka su se saglasili da je neophodno riješiti pitanje ljetnjih gužvi na granici sa Hrvatskom, na šta će Ambasada nastojati da skrene pažnju.

Kako je navedeno u saopštenju, predsjednik Katić je kazao da britanski turisti na godišnjem nivou ostvare između 15.000 i 20.000 noćenja u Herceg Novom, te da se nada povećanju tog broja u narednim godinama. Posebno se osvrnuo na otvaranje novih hotela visoke kategorije i marina na teritoriji hercegnovske opštine, koje Herceg Novi vraćaju na svjetsku turističku mapu i čine ga atraktivnijim odredištem za građane Velike Britanije.

Katić je Ambasadorku upoznao sa bogatim društvenim i kulturnim životom Herceg Novog, te joj uputio poziv da tokom februara i marta posjeti Herceg Novi i bude gost tokom 50. Praznika mimoze.

38 Komentari

 1. Slobo je Nepusmeni SOFER KOKI RADI ZA DEMONKRATE, ZAHVALJUJUĆI NJEMU DEMONKRATE SU VLAST U HN, BOTOVI, POLTRONI TO SVI U CG ZNAJU, dzaba ga falite.

  10
  8
  • #Iskreno…… bez uvrede, pogledaj svoj komentar još jednom, uoči pravopisne greške, nauči se kulturi ponašanja na internetu….. I pisanja…. A onda komentariši….. Što kaže narod : prvo očisti ispred svojih vrata, pa gledaj put tudjih.

   7
   3
 2. Trla baba lan….. Iz godine u godinu se samo priča, a ništa ne radi…… Granični prelazi su katastrofa, sistem rada i softver za ‘skeniranje’ pasosa zastarjeli……put za D. Brijeg u lošem stanju, kad nagrnu ‘zeme’, žitelji Sutorina voze kao Englezi, kontra stranom…. Put prema G. P. Karasovici klizi, u izuzetno lošem stanju, posebno desna traka, uz brdo….. Otvorite barem za javnost kamere na gp D. Brijeg, da čovjek može da vidi koliko će sati čekati…..

  29
  2
 3. U vezi prijave boravka, izađimo iz sredine 20.vijeka i uđimo u početak 21.vijeka. Hrvati su otišli i pitali kako se to radi, i dobili odlično, jeftino, nestresno i bezbolno rješenje. Tako i mi treba da odemo u Dubrovnik, odglumimo turistu i skinemo rješenje. Ili ćemo se i dalje praviti da se ništa nije dogodilo od 1970.godine naovamo.

  41
  2
 4. Veliku guzvu i glavni problem turizmu u avgustu stvaraju “drzavljani”zapadnih zemalja koji idu u Albaniju i Kosovo.Drzava i opstina treba da nas zastiti od ovakvih posasti!

  53
  12
  • Klasicu, ona je na poslu,kao sto vidis na slici.
   Bolje se zapitaj zasto su ovi sa slike jedini iz menadzmenta koji nisu otisli o trosku gradjana sa kravanom mimoze.

   16
   8
  • Maestro moram te kritikovat: Ne pominjes najvazniju stvar a to su 20.000 eura na dnevnice od sluzbenih putovanja, i skolovanje o trosku gradjana i put oko svjeta o trosku gradjana. Sta si se uhvatio za nedolazak na poso!

   28
   4
  • Crnogorčeviću, a da malo odmoriš ipak? Sad kad se institut privatizuje pa te stave đe ti je mjesto nećeš imat kad luftat i pisati komentara.

   12
   14
   • Vaš komentar je najblaže rečeno neukusan. prozivate nekoga po prezimenu, a sami ne kažete svoje prezime. Napadate javno neku ličnost koja nije javna. Moguće je da ste Vi magistar ili doktor tehničkih nauka, pa se smatrate kompetentnim da određujete nečije stručno znanje i kvalifikaciju. Da li ste? Ako niste, nemate pravo da ocjenjujete nečiju stručnu tehničku kvalifikaciju.

    9
    8
    • Neka niko nikoga ne proziva ako se i sam ne predstavi.Nikoga,bilo da je javna ličnost ili ne.Svak je podlozan kritici ali neka se zna od koga.Ovako se dozvoljava vrijedjanje licnosti bez sanse da i ko za to odgovara.Ljigavo je,nemoralno a mislim da je cesto i licemjerno a ponajvise lijecenje frustracija.

     6
     3
     • Hahaha, ajde ne morališu života ti… Neka se mali Branko umjesto Maestro svaki put kada proziva predstavi imenom, pa ćemo i mi koji njega prozivamo se predstavit isto tako. Ko drugome jamu kopa…

      7
      8
 5. KADA TREBA NEKO OBRAZOVAN DA PRICA I DA PRESTAVLJA GRAD I POZNAJE JEZIK PERFEKTNO ONDA NIJE LOSA SIMONIDA, A KAD TREBA SITNE POLITICKE POENE SKUPITI I NAPDATI DF ONDA PUSTATE MICU DA OGOVARA. STO MICU NISTE ZVALI ILI SAVA MARICA? E MOJ STEVO…

  47
  13
 6. Ambasadorka pravo zbori, mada nam nije nista novo otkrila. Turisticki privrednici odavno apeluju na guzvu na granicnim prelazima, i problemima pri prijavljivanju gostiju. Al lijepo sto se to culo i od nje, nadamo se da ce sada prije doci do promjena na tim poljima.. pa da tako neki Englez ili bilo koji gost koji se nacekao na granici da dodje do naseg grada i zbog toga okasnio i sa prijavom boravka, nece morati da ide u Sup i tamo plati 30€ zbog svog prekrsaja..

  33
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code