Početna Politika Press DPS-a: Odbornici i građani taoci koalicije na vlasti

Press DPS-a: Odbornici i građani taoci koalicije na vlasti

44

Hercegnovski DPS ne želi više da trpi poniženja vladajuće koalicije u Herceg Novom i neće učestvovati u večerašnjem nastavku sjendice Skupštine opštine. To je saopšteno na hitnom pressu Kluba odbornika DPS-a povodom evidentne krize u hercegnovskoj vlasti i dešavanja u Skupštini, koja dva dana nema predlog vladajuće koalicije za izbor predsjednika Skupštine.

Kako je kazala odbornica Nevena Keković, žrtve su građani, a usljed neozbiljnosti onih koji upravljaju Opštinom doživljavaju velike neprijatnosti, oko odlaganja sjednica, ne samo DPS nego i građani i predstavnici medija. Jer, riječ je o čak 54 tačke dnevnog reda značajnih za razvoj grada, koje zbog nesuglasica u koaliciji još nisu velikim dijelom došle na dnevni red.

Šef odborničkog kluba DPS-a dr Zoran Kovačević podsjetio je da je ovo treća Skupština sa istim dnevnim redom koja se odlaže besprizorno, zbog nepostojanja dogovora u koaliciji u Herceg Novom.

-U ovom trenutku su odbornici i građani taoci koalicije na vlasti u Herceg Novom. Na kolegijumu sam pokušao da budem konstruktivan i na neprimjeren način sam odbijen. U plenumu jedini učesnici koji su diskutovali o pitanjima bitnim za grad bili su odbornici DPS-a. U glavama predstavnika vlasti je jedino politička trgovina i ko će se kroz njih obezbijediti, dobiti fotelju i druge privilegije, što je neprimjereno za situaciju u kojoj se grad nalazi- istakao je dr Kovačević.

On je kazao da je imao podršku Kluba DPS-a da se objedine tačke koje su od javnog interesa, ali na takav konstruktivan pristup odbornik DF-a je zataržio pauzu do kasnih večernjih sati. Čitavih 5 sati pauze, radi konsultacija.

-Mi smo ovaj put krajnje omalovaženi, Skupština, grad i građani koji su izabrali odbonike da zastupaju njihove interese, a ne lične kao što to čine oni na vlasti – naglasio je dr Kovačević.

Riječ o krizi vlasti, a politika nije za malu djecu kojoj se ne povjeravaju mandati da se bave životima drugih ljudi, dodao je on.

– Kriza vlasti u Herceg Novom se zamagljuje na neprimjeren način. U tome DPS kao najodgvornija i najjača partija, iza koje je najbrojnije biračko tijelo i koja nije pravila političke trgovine na štetu građana, neće da učestvuje. Večeras se nećemo pojaviti i učestvovati u nakanadnom i dodatnom i produženom ponižavanju građana u interesu pojedinaca. Iako je ostalo još preko 20 tačaka dnevnog reda, koje su izgleda u ovom trenutku predmet trgovine. Budžeti raznih preduzeća sa kojima upravljaju pojedine stranke su predmet trgovine, ali mi koji smo spremni da o tome diskutujemo nećemo dati legitimitet da se na ovaj način obavlja njihova politička trgovina-  kategoričan je dr Kovačević.

Ukoliko se koalicija ne dogovori o kandidatu za predsjednika Skupštinem do večeras u 24 sata ističe 30 dana i prestaje mandat i potpredsjendici, a Skupština se uvodi u blokadu.

Andrija Radman je kazao da je potpredsjednica Skupštine morala da saopšti da je izmijenjen redosljed dnevnog reda, ali nije da bi prikrila problem koji je evidentan, neslaganje oko izbora predsjednika Skupštine.

-Po Zakonu o lokalnoj samoupravi rok je 30 dana od konstatovanja ostavke predsjednika da se izabere novi. I potpredsjednici Skupštine Dragani Stanišić večeras u ponoć ističe funkcija i imaćemo problem jer nema ovlašćenog lica koji sjutra može da sazove i predsjedava Skupštinom. Sva vlast biće skoncentrisana na predsjednika Opštine – naglasio je Andrija Radman.

Po njemu su večeras moguća samo dva scenarija, da ne dođe do dogovora i da imamo definitivno blokadu rada Skupštine, koja može da se završi intervencijom Ministarstva, skraćenjem mandata, ili da dođe do dogovora pod pritiskom raznih centrala i inetersnih grupacija.

-Biće interesantno da pratimo razvoj događaja. Novska lista tvrdi da je principijelna i da na nema centralu, ali gora je situacija da vam neka druga centrala bude naredbodavna. A Demokrate i DF imaju centrale koje na njih vrše pritiske. Kriza je produbljena i ozbiljna u koaliciji, koju prati teško finansijsko stanje Opštine. I na počletku mandata kazali smo da će sa prvim fiansijskim problemima doći do ovakve krize – podsjetio je on.

Ovo stanje može da potraje i do godinu, što koaliciji ide u korist, ali ne građanima i gradu, zaključio je Radman.

Nastavak sjednice Skupštine, na kojoj bi trebalo da vladajuća koalicija (Demokrate- DF- Novska lista-SNP-SDP/URA) izabere predsjednika Skupštine je u 19 časova.

44 Komentari

 1. E kad vi nekoga prozivate onda se to zove sprdacina sa zdravim razumom.Jos cete nas ubjediti da su nam Brkovica,Knezevica i ostale biznismene doveli Mica i Stevan, a ne vasi sefovi iz Pg.Jos institut da trsite nekoj barabi i onda svi kofere da spakuju, a na nase mjesto dovedite Arape pa im vi budite robovi..

  25
  6
 2. Vi ste na vlasti 30 GODINA. Vi odredjujete život opština gde niste na vlasti. Predajete sve a ništa ne gradite. Vaš premijer govori ako ne pobedite nema VRTIĆA I ŠKOLE U IGALU. Vaš koalicioni partner je 1999-2000 je “menjao” zemljište u nekim čukama za plač na poeni od mora. Vi ste sa IZBOROM napravili javnu rasvjetu koja je sad pod sporom i napravili dug u kasi za buduća pokoljenja na svim sferama. Da ne nabrajam dalje i ne zamaram čitaoce. Izadjimo svi na litije i odbranimo ono što je naše i pre nego što je bilo 1917 kad Boka nije pripadala CG. NEDAMO SVETINJE

  28
  15
   • Ja sam na “penu” od đedovine i upravo ću ovdje da branim svetinje koje su moji đedovi sagradili, a ti se pošeni i poštuj kosti mojih predaka koji su ti omogućili da uživaš u ovome što su oni sagradili.

    33
    18
 3. Kekovicka je samo figura da se pojavljuje i prica sto joj kazu. Radila u institut pa izdala DPS i nagradjena boljim radnim mjestom. Zbog postupaka ovakvih i slicnih ova partija gubi glasace.

  29
  12
 4. Gradjani H Novog su dupli taoci prvo lokalne vlasti a zatim svi skupa sa ostatkom drzave taoci prve familije.

  Ali moram da cestitam mladoj dami na pogledu koji obećava
  😂

  23
  7
 5. Šta ste uradili od Novog, sve preselili u Igalo, u Novi jedino popove i sajam hrane. Novljana nema da ima barem jedan u blasti pobunio bi se. Novljani nikad nijesu pili kafu u Igalo, a sad je ova koalicija Igaljska sve tamo preselila i Novu godinu i mimozu kazu da će i f. festival na staru banju.
  Ajte sto prije stručnjaci nemate jednog aposobnog čovjeka.
  Blago nama s vama….

  21
  12
 6. Vise od 40000 gradana Novoga otislo je iz grada ,mladi jedva cekaju da odu, najbolje da djecu date u popove ,i svestena lica ,tamo su pare. , najteži dani za grad u istoriji, četnici i kleronacisti iz bosne i kosova upravljaju gradom, nesretni polu Novljani shvatili da su Srbi pa idu za njima. De su partizani, ima lih ???

  38
  41
 7. kome vi prodajete maglu,imali ste vremena dok ste bili na vlasti pa ste se medjusobno sukobljavali,sledece izbore jos 500 glasova manje a kad vidim sta se radi sa crkvom bice mnogo gore

  52
  23
 8. Nevena bi mogla da posjeti svog prijatelja u nevolji u Bg. Docekivala ga rasirenih ruku u Igalo, a sad kad prijatelj boluje od depresije i lijeci se po Bg kafanama – nema je nidje. A maknite se vise svi da vas ne gledamo u paketu sa ovima sto vode na vlast – smucili ste se Bogu i narodu.

  60
  17
 9. Tako je bjezite iz legla četnistva i kleronacionalista , ne prljajte se , neka mole rbani sa popovima ,donose odluke iz srednjeg vijeka, korupcija je na vrhuncu grad bez perspektive , sto prije djeco bjezite odavde

  34
  30
 10. Svaka cast odbornicima DPS-a,napokon.Ponosan sam na lokalni DPS nakon duzeg vremena.Ovo danas je bilo jako jako dobro i bilo je uzivanje slusati.Nazalost niko od odbornika vladajuce koalicije nema petlje da se javi i nesto kaze.

  36
  53
 11. I neka necete ici!Podrzavam!
  Skupstina je postala tragikomedija.
  Ja kao dugogodisnji glasac DPS-a pozdravljam odluku odbornika da ne ucestvuju u ovom ponizavanju gradjana.

  27
  45
 12. Ako Nikcevica predloze za predsjednika SKUPSTINE svi ce se sloziti jer se kod njega redovno odrzavaju sastanci i dobijaju instrukcije a u opstinu se ne ulazi !!!

  28
  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code