Pretresi se nastavljaju: Privedeno 6 lica, oduzeti automobili, oružje, municija, telefoni…

Pretresi se nastavljaju: Privedeno 6 lica, oduzeti automobili, oružje, municija, telefoni…

0
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor, sa Centrom bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenjem bezbjednosti Tivat, u koordinaciji sa tužilaštvom i po naredbama sudija za istragu Osnovnog suda izveli su u Kotoru devetu akciju u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Nakon pretresa na šest lokacija, koje koriste bezbjednosno interesantna lica, privedeno je šest lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Picerija i restoran

Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Jedno lice je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni:

– šest vozila, među kojima su i vozila visoke klase, marke “BMW”; “Audi”, “Peugeot”;
– 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera;
– pet lap top računara;
– dva pištolja, od kojih je jedan bez fabričkog broja odnosno fabrički broj je izbrušen;
– 50 komada detonatorskih kapisla;
– 2 veća kruga sporogorećeg štapina, ukupne dužine oko 40 metara;
– 85 komada pištoljske i više komada puščane municije različitih kalibara;
– sprej – suzavac;
– pancir;
– više potvrda o prijemu i predaji novca na iznose od 13.000 eura i 12.000 eura,
– izjava o pozajmici novca na 20.000 eura

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se M.Č. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe,u sklopu redovnih aktivnosti koje se svakodnevno preduzimaju u sklopu akcije „Boka“, 19.novembra, u diskoteci „Rich Baby“ koja je u vlasništvu bezbjednosno interesantnih lica iz Herceg Novog, izvršena je racija. Sproveli su je službenici CB Herceg Novi uz podršku službenika SAJ-a. Pronađena su dva odbačena zamotuljka biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan nož.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u devet akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju , izvršili pretrese na 143 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.
Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju – navode na kraju saopštenja iz Uprave policije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code