Početna Društvo PREVENCIJA PUŠENJA I ODVIKAVANJE

PREVENCIJA PUŠENJA I ODVIKAVANJE

0

nosPočetkom ove sedmice je u savjetovalištu za mlade u hercegnovskom Domu zdravlja počeo seminar o  prevenciji pušenja i odvikavanje za učenike VI razreda OŠ „Dašo Pavičić“. Seminar je osmišljen kao interaktivna radionica koja se održava svakog dana u 17.30. Organizuju ga pedijatar, koordinatorka centra za prevenciju prim. dr. Milena Proročić, pulmološkinja i koordinatorka programa dr. Ana Smiljković i klinički psiholog.

– Seminar će trajati do petka kada će djeci biti podjeljene diplome. Govorimo o štetnosti duvanskog dima, o porijeklu duvana, o zdravim stilovima života, o tome kako se danas može riješiti stres i konflikt a da se ne mora posezati za nekim opojnim sredstvima i psihoaktivnim supstancama – ističe za Radio Jadran prim. dr. Milena Proročić.

Radionica je osmišljena tako da se djeci prikažu opasnosti od  bolesti svih zavisnosti, a pušenje se predstavlja kao jedna od najmasovnijih bolesti zavisnosti.

– Rezutat naših dosadašnjih aktivnosti je vidan, jer mlađa djeca se više tako lako ne hvataju duvana. To je nama i bio cilj – kaže dr. Proročić vjerujući da su uspjeli edukacijom da razviju svijest kod mladih da je nikotin štetan za ljudski organizam.

– To nas raduje. Ako se počinje sa pušenjem, ipak se to dešava u nekom kasnijem dobu, što je nama jako drago – zaključuje Proročićka.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code