Početna Društvo Preventivna akcija u Herceg Novom: Budimo odgovorni da bismo sačuvali zdravlje

Preventivna akcija u Herceg Novom: Budimo odgovorni da bismo sačuvali zdravlje

13

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi, u saradnji sa Centrom bezbjednosti, sprovodi akciju koja ima za cilj upoznavanje građana sa novim mjerama za suzbijanje epidemije virusa covid-19 – saopštavaju iz Služba za informisanje.

Foto: Služba za informisanje OHN

– Službenici intenzivno obilaze teren i komuniciraju sa građanima kako bi im ukazali na značaj poštovanja svih donesenih mjera, kao i na ličnu odgovornost koju svako od nas ima u cilju zaštite svojih najbližih i javnog zdravlja, ističe načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Bošković.

Fokus preventivnog djelovanja u ovom trenutku su opšte mjere, koje se odnose na nošenje maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru, održavanje fizičke distance, neophodnu dezinfekciju ruku, ponašanje u ugostiteljskim objektima, trgovinama i javnom prevozu.

Kako objašnjava, u momentu kada je na teritoriji cijele Crne Gore proglašena epidemija virusa covid-19 važno je da službenici na terenu ulože maksimalne napore u tačno i pravovremeno informisanje građana o naredbama, preporukama i sankcijama za nepoštovanje mjera zaštite zdravlja stanovništva.

Bošković ističe da Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora nastavlja sa svakodnevnim kontrolama poštovanja naredbi, u skladu sa ovlašćenjima koja su dobili najnovnijim izmjenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
Podsjećamo, od sinoć je uvedeno više novih privremenih mjera na teritoriji cijele Crne Gore, sa ciljem sprečavanja širenja virusa covid-19:

– Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom obavezno je na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od 7 godina,osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera;

– Okupljanje osoba ograničava se na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba u zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra (ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja);

– Zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, produžena je do 6. avgusta primjena mjera donijetih 30. juna: zabrana rada disko klubova/barova i noćnih klubova/barova i zabrana organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava;

– Produžena je do 30. jula primjena mjera donijetih 7. jula kojima se: zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima i prekida rad prvostepenih socijalno-ljekarskih komisija u oblasti socijalne i dječje zaštite u centrima za socijalni rad;

– U opštinama Herceg Novi, Bar, Budva, Kotor, Tivat i Ulcinj produžena je do 30. jula primjena mjere zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti u ugostiteljskim objektima, uključujući i pružanje ugostiteljskih usluga na kupalištima i plažama, u periodu od ponoći do 06 časova narednog dana.

13 Komentari

 1. Neka voze bicikle, ali neka i odgovaraju za obaranje pjesaka. Prije par dana biciklist oborio staricu kraj dvorane park, zena ustala, on odjezdio. Jos su gore djevojcice na elektricnim trotinetima, postizu mozebit 30 na sat, jure pod asfaltu, statisticki gledano samo je pitanje dana, kad ce nastradat, a onda ce svi plakat i govorit da je nesrecan slucaj. Vjerujem da rijetko koji vozac u Herceg Novom ovo nije primijetio.

  25
  2
 2. Apelujem da se na šetalištu zabrani voznja bicikla i narocito trotineta. Postali su velika opsanost za šetače pogotovo za djecu. Voze jako brzo, bezšumni su i bez svjetla.

  47
  11
  • to je vid rekreacije. A jedino dje u novi ima smisla vozit bajs je upravo šetalište. Treba oko škvera da se spusti brzina i to je to. A dje čeljad nisu bijesna ni kuća nije tijesna. P.s. ne mogu ni mame i tate da puste djecu tek tako na ulicu dok oni ispijaju kafe. Bolje 50 bicikala nego 50 auta dodatnih.

   28
   9
  • ja apelujem na roditelje da djecu vode na igrališta a ne da ih ostavljaju same na šetalište da bi oni mogli kafu da ispiju na miru. Ono dje se djeca spuštaju kod bazena je traka za ulazak ljudi sa invaliditetom, a ne tobogan! Djeca uleću na šetalište a nema šanse da ih iko vidi. Ja tu maksimalno smanjim brzinu, al to ne bi smjelo tako da se koristi jer je opasno.

   I nešto razmišljam, bilo bi zgodno nedje na škveru napravit malo ogradjeno dječije igralište

   25
   2
  • Neka šetači malo drže pravac, a ne da lelujaju lijevo desno i da izlecu biciklistima na put. Da je srece vise bi se koristila bicikla, a manje da pokusavate motorima i autima da udjete u kafiće i radna mjesta.

   18
   10
  • Kuda da vozimo? Magistralom? Cijeli svijet vozi bicikla, a ti bi da nam i to zabranis.Ti si jos jedan dokaz da maske ugrozavaju zdravlje, nedostatak kiseonika utice na rad mozga…😉

   15
   11
 3. Mogu li ovi poltronima da procitaju svoju nadleznost
  Da pored naredbi Nekate-@
  Treba da odrzavaju red da sude svima isto a ne po posebnim arsinima
  Docice i vama kraj

  10
  5
 4. Ja ne znam dje su ti koji intezivno obilaze teren? Ali ako ih ima neka obidju 2-3 puta dnevno oko Sole Mara u Igalu pogotovo uvece oko 20 h pa na dalje.Naletece na grupu od dvadesetak razularenih klinaca i klinki kojima nije ni na kraj pameti da nose maske.Pa neka njih probaju disciplinovati ako im smiju prici uopste i komunalni policajci i oni iz CB.
  Eto probajte!

  50
  10
  • Ti nisi bio dijete je li?Pusti ti klince na miru ….ne ulaze ti u kucu…sto ti vodis brigu ko napolje nosi masku….ne takav smo narod ovdje kada se i najobicniji clanak objavi mare se nesto prokomentarisati pa taman pisali kako komsinica u 10 uvece baca smeće..zasto nike ujutro…pa glupo je vuce…ona nije normakna….😂😂😂😂😂😂😂😂

   5
   15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code