Početna Društvo „PREZADOVOLJNI…“ PETICIJU PROTIV ODLUKA O PARKINGU ŠALJU USTAVNOM SUDU

„PREZADOVOLJNI…“ PETICIJU PROTIV ODLUKA O PARKINGU ŠALJU USTAVNOM SUDU

0

peticijahn– Članovi FB grupe “Prezadovoljnih građana Herceg Novog” će sljedeće sedmice predati Ustavnom sudu i Opštini Herceg Novi peticiju kojom zahtijevaju da se odluke, koje je donio predsjendnik i Skupština opštine, a tiču se formiranja preduzeća za parking i odluke o naplati parkinga, ukinu, jer nisu u skladu sa zakonom – rekla nam je jedna od pokretača inicijative i članova grupe, Lidija Leovac.
Sa advokatom koje su članovi grupe angažovali, sastavljena je radna verzija peticije istaknuta na zidu grupe na Fb, kako bi građani mogli dati još neke predloge ili kritike. Kako nam je rekla Leovac, čekaju iz Opštine još neka dokumenta. – Izvod iz urbanističkih planova u kojima se vidi da nema ucrtanih parking mjesta, jer su parking mjesta samovoljno iscrtana, zatim iz Sekretarijata za finansije čekamo potvrdu o količini novčanih sredstava koje je Agencija za parking prethodno uzela a takođe je nejasno i ko je kupio “pauka”.
Leovac tvrdi da su opštinske službe odluke o osnivanju preduzeća za naplatu parkinga kao i naplatu parkinga donijele bez zakonskih “podloga”.
“Sve odluke za parking servis – donešene su ili napamet ili su odnekle prepisane, jer nemaju zakonsko utemeljenje. Iz Opštine se pozivaju na članove Zakona o komunalnim djelatnostima u kojima se ne spominje naplata parkirališta, što je i osnov za naplatu parkinga” – tvrdi Lidija Leovac.
Da su sve odluke o osnivanju preduzeća za naplatu parkinga legitimne – peticije ne bi ni bilo, i ne bi imali ništa protiv naplate parkinga koja se sprovodi i u drugim crnogorskim opštinama, objašnjava ona.
“Onog momenta kada budu usvojene legalne odluke na osnovu kojih funkcioniše neko preduzeće – mi nećemo imati ništa protiv naplate. Ali osnovati preduzeće na osnovu nepostojećih članova zakona, obilježavati mjesta za parking i naplaćivati ih – najveća je pljačka u istoriji grada, potvrdio nam je i naš advokat” – insistira Leovac.
Podsjećamo članovi Fb grupe “Prezadovoljni građani Herceg Novog” su peticiju protiv nezakonite naplate parkinga pokrenuli u oktobru prošle godine, a peticiju je potpisalo preko 2000 revoltiranih Novljana.peticija parking

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code