Priče iz trofejne sale Jadrana (I)

6
Podijeli

Daleke 1958. godine Novljani osvajaju prvi put u istoriji titulu prvaka države u vaterpolu, bez ijednog poraza.
Taj uspjeh su ostvarili: Boško Vuksanović, Milan Muškatirović, Đuro Radan, Boris Čukvas, Božidar Stanišić, Slobodan Uljarević, Dragoslav Šiljak, Dragan Čolović, Dušan Bilas i Petar Kosać.
Pogledajte ovu zanimljivu video priču iz trofejne sale Jadrana, koju nam donosi predsjednik Skupštine PVK Jadran Carine, Boro Mračević.

6 Komentari

 1. Ova prica je ponos grada.Svaka cast svoj dosadasnjoj i sadasnjoj upravi sa svim igracima koji su nosili kapicu Jadaran.Poziyivna djela,a pogotovo sport vode mlade na pravi put.U zdeavom tijelu i zdrav duh.Jos jednom cestitke.

 2. Jako lijepa kratka emisija za posjecanje i da se ne zaboravi. Trofejna sala Jadrsna je kao da ste u Trofejnoj Sali Real Madrida bravo Boro!!!

  3
  1
 3. Ne samo 1958 godine nego i 1959 godine “Jadran” je bio prvak drzave (FNRJ) bez ijednog poraza. Nijesam siguran ali mi se cini da to vise niko nije ponovio (dvije uzastopne titule bez poraza). Na jednoj od slika se vidi jadranov objekat. Ovo kazem jer smo nekada pravili razliku : ako bismo isli u “Jugola Grakalica” (bila je baraka) da uzmemo jedra da jedrimo zborili smo da idemo “na skver” a kada bismo isli na trening govorili smo da idemo “na Jadran”.

  9
  1

Ostavite komentar

*

code