Priče iz trofejne sale Jadrana (XVIII)

0

Treninzi plivača Jadrana u zimu 1984. godini odvijaju se u malom bazenu hotela Plaža i u hotelu Teuta u Risnu sa plivačima Kotora. Pored republičkih prvenstava Jadran je učestvovao na plivačkom mitingu u Lukavici, te sa trenerom, Ivanom Zuberom, zauzeo prvo mjesto.

Dobro rade i mlađe kategorije vaterpolista. Te godine seniorska ekipa Jadrana u Beogradu je pobijedila državnog prvaka Partizana 9:5 na turniru povodom Dana oslobođenja Beograda. Vratili su se naši vatrepolisti iz Italije sa priprema, sa 4 pobjede u prijateljskim susretima.

No, čak 22 utakmice prvenstva Jadran mora da igra u gostima. I dalje nema zimskog bazena. Zato prvi tim, sa trenerom Ratomirom Pajom Pavlovićem ne može dalje od 4. mjesta u Jugoslaviji.

Naredne godine dolazi do reafirmacije plivanja, a Jadranovi plivači poštižu zapažene rezultate na takmičenjima.

U vaterpolu, podmlađena ekipa, ali bez značajnijih rezultata. Od Jadrana se, poslije 11 sezona, oprašta Zoran Mustur i odlazi u Palermo kao igrač i trener. Te 1985. godine Jadran je dobio i zlatnu plaketu SOFK-e Crne Gore povodom 40 godina od nastupa na prvom državnom prvenstvu u plivanju, a vaterpolo reprezentacija Jugoslavije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sofiji.

Naredne, 1986. godine obilježeno je 60 godina postojanja PVK Jadran, a sva takmičenja su opet održana u gostima. Stanko Zloković, majstor šraube, poslije devet sezona i postignutih čak 646 golova, Željko Andrić, poslije 14 sezona i Zoran Ivanovski sa 13 sezona, završavaju igračku karijeru.

Jadran je za 60. rođendan dobio dva poklona: novi bazen u Drugoj fazi Instituta Igalo i ilustrovanu monografiju o stasavanju kluba.

Ove i mnoge druge detalje pogledajte u XVIII video priči iz trofejne sale Jadrana, koju prenosi predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code