Početna Društvo Pridružite se radionici Omladinskog kulturnog centra o teatru u edukaciji

Pridružite se radionici Omladinskog kulturnog centra o teatru u edukaciji

1

Radionica pod nazivom „Metoda forum teatra-korišćenje drame u edukaciji“, koju organizuje NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi u okviru projekta „Omladinski forum teatar- alat za rekonstrukciju procesa pomirenja”, a uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, biće održana 16. i 17. februara u Domu omladine u Starom gradu, od 9 časova.

Voditeljka radionica je sociološkinja, Senka Domović Bulut.

Picerija i restoran

Iz ove NVO pozivaju zainteresovane, koji rade sa djecom i mladima kroz osnovno i srednje obrazovanje ili rad NVO sektora, da se prijave na dvodnevnu radionicu.

– Bitno je da su to osobe koje su motivisane za rad na vanškolskim aktivnostima i putem neformalnog obrazovanja – ističu oni.

Ciljevi projekta “Omladinski forum teatar-alat za rekonstrukciju procesa pomirenja” su unapređivanje interkulturnog dijaloga i umrežavanje mladih, kroz učešće u procesu osmišljavanja i izvođenja forum teatra i promocije na društvenim mrežama i omladinskom portalu, kao i praktikovanje i širenje znanja o inovativnom metodu nastavnika – učesnika radionica, kako bi se smanjilo nivo govora mržnje i obezbijedilo multipliciranje rezultata projekta.

Projekat je podržala Evropska unija kroz program ”Divided Past – Joint Future” koji sprovode 18 partnerskih organizacija (iz 7 država u programu IPA, kao i iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Holandije), dok je vodeća organizacija Omladinski komunikativni centar Banja Luka.

S obzirom da je projekat “Omladinski forum teatar-alat za rekonstrukciju procesa pomirenja” povezan sa strategijama i akcionim planovima iz sfere obrazovanja i vaspitanja, dobijena je saglasnost Ministarstva prosvjete za sprovođenje projektnih aktivnosti u osnovnim i srednjoj školi u Herceg Novom.

Voditeljka radionica učestvovala je, do sada, u osmišljavanju 7 forum teatar predstava koje su tematizovale govor mržnje, diskriminaciju djece i mladih iz RE populacije, ugrožavanje rodnih prava, kao i vršnjačko nasilje. Predstave su doživele izvođenja na fakultetima, osnovnim školama, Američkom uglu, Dodest sceni KIC “Budo Tomović”, raznim festivalima (Kotorski festival pozorišta za djecu).

Učešće možete potvrditi na e- mail: okcentar.hn@gmail.com ili putem telefona, na 069/319-899.

1 komentar

  1. Niti su više Omladina niti Kultura niti Centar, ko je vama dao kredibilitet I legitimitet? Zar ovakve projekte ne bi trebalo da rade opštinske ustanove, da apliciraju pri EU i da ih realizuju, sigurno već neko prima platu tamo za to. Nego su legle parice iz Brisela pa da se opravdaju troškovi.OKC Hmmmmm

    2
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code