Početna Društvo Pridružite se radionici Omladinskog kulturnog centra o teatru u edukaciji

Pridružite se radionici Omladinskog kulturnog centra o teatru u edukaciji

1

Radionica pod nazivom „Metoda forum teatra-korišćenje drame u edukaciji“, koju organizuje NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi u okviru projekta „Omladinski forum teatar- alat za rekonstrukciju procesa pomirenja”, a uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, biće održana 16. i 17. februara u Domu omladine u Starom gradu, od 9 časova.

Voditeljka radionica je sociološkinja, Senka Domović Bulut.

Iz ove NVO pozivaju zainteresovane, koji rade sa djecom i mladima kroz osnovno i srednje obrazovanje ili rad NVO sektora, da se prijave na dvodnevnu radionicu.

– Bitno je da su to osobe koje su motivisane za rad na vanškolskim aktivnostima i putem neformalnog obrazovanja – ističu oni.

Ciljevi projekta “Omladinski forum teatar-alat za rekonstrukciju procesa pomirenja” su unapređivanje interkulturnog dijaloga i umrežavanje mladih, kroz učešće u procesu osmišljavanja i izvođenja forum teatra i promocije na društvenim mrežama i omladinskom portalu, kao i praktikovanje i širenje znanja o inovativnom metodu nastavnika – učesnika radionica, kako bi se smanjilo nivo govora mržnje i obezbijedilo multipliciranje rezultata projekta.

Projekat je podržala Evropska unija kroz program ”Divided Past – Joint Future” koji sprovode 18 partnerskih organizacija (iz 7 država u programu IPA, kao i iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Holandije), dok je vodeća organizacija Omladinski komunikativni centar Banja Luka.

S obzirom da je projekat “Omladinski forum teatar-alat za rekonstrukciju procesa pomirenja” povezan sa strategijama i akcionim planovima iz sfere obrazovanja i vaspitanja, dobijena je saglasnost Ministarstva prosvjete za sprovođenje projektnih aktivnosti u osnovnim i srednjoj školi u Herceg Novom.

Voditeljka radionica učestvovala je, do sada, u osmišljavanju 7 forum teatar predstava koje su tematizovale govor mržnje, diskriminaciju djece i mladih iz RE populacije, ugrožavanje rodnih prava, kao i vršnjačko nasilje. Predstave su doživele izvođenja na fakultetima, osnovnim školama, Američkom uglu, Dodest sceni KIC “Budo Tomović”, raznim festivalima (Kotorski festival pozorišta za djecu).

Učešće možete potvrditi na e- mail: okcentar.hn@gmail.com ili putem telefona, na 069/319-899.

1 komentar

  1. Niti su više Omladina niti Kultura niti Centar, ko je vama dao kredibilitet I legitimitet? Zar ovakve projekte ne bi trebalo da rade opštinske ustanove, da apliciraju pri EU i da ih realizuju, sigurno već neko prima platu tamo za to. Nego su legle parice iz Brisela pa da se opravdaju troškovi.OKC Hmmmmm

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code