Početna Društvo Prijavite se za besplatno testiranje bazične inteligencije

Prijavite se za besplatno testiranje bazične inteligencije

13

Mensa Crne Gore obaviće testiranje bazične inteligencije 14.juna 2020 u 12 časova, u JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Herceg Novi

Sredstva za testiranje su obezbijedili Mensa i Opština Herceg Novi, pa je testiranje besplatno za sve kandidate.

Da biste se testirali potrebno je popuniti online prijavu: https://mensa.me/formulari/index.php/41689

Kandidati koji se prijavljuju za testiranje moraju biti punoljetni na dan testiranja.

Za učenike srednjih škola starosna granica se pomjera na navršenih 16 godina na dan testiranja uz saglasnost škole.

Mensin test se može raditi tri puta, pri čemu između dva testiranja mora proći najmanje 365 dana.

Prijave za testiranje traju do četvrtka, 11.juna 2020. u 23:59h.

Testiranje će se obaviti u skladu sa propisanim mjerama NKT i IJZCG.

Mensa Crne Gore je nevladina organizacija koja okuplja visoko natprosječno inteligentne osobe. Glavna aktivnost Mense je otkrivanje i razvoj inteligencije.

Mensa Crne Gore je ove godine domaćin najznačajnijem događaju Mense International, IBD-u koji se održava u Budvi u oktobru. Učesnici će biti svi predsjednici i direktori svjetskih Mensi kao i delegati i gosti iz čitavog svijeta. IBD je događaj od velikog značaja ne samo za Mensu Crne Gore već i za čitavu državu.

Inače, Mensa je latinska riječ za “okrugli sto”. Naziv udruženja je odabran u skladu sa njegovim principom da su svi članovi potpuno ravnopravni. Jedini uslov za prijem je ostvaren takav rezultat na testu inteligencije, koji vas svrstava u gornjih 2% ukupne populacije, a koji izražen u koeficijentu inteligencije (IQ) iznosi 131 ili više po Vekslerovoj, 133 ili više po Bine-Simonovoj, odnosno 148 ili više po Katelovoj skali.

13 Komentari

  • Vrlo je važno da se što više čita, poznaje pravopis i gramatika, znaci interpunkcije i poruka napisane riječi. U tome je ljepota jezika. Sve najbolje vam želim.

 1. Trebalo bi zakonski definisati ideju Rambo Amadeusa da se glasački listići prave kao test inteligencije. Ko ga ispravno riješi, njegov glas važi. Bez toga, idioti nam kroje sudbinu.

  21
  2
 2. Ovo bi trebalo biti obavezno za državne službenike, činovnike, u pravosuđu, školstvu, privredi a bogami i u zdravstvu. P.S.ne znam bili ” ko preteka’ “kad bi postavili limit. Mislim donji limit.

  22
  6
   • Radim u internacionalnoj kompaniji, test inteligencije obavezan tokom procesa selekcije kandidata.I čemu sad prozivanje? Na važnim položajima u svim sferama treba da se rade testovi inteligencije, od takvih ljudi nekada zavise sudbine čitavih okoljenja. Pozdrav.

    3
    2
    • Mnogo toga bi trebalo, ali smo mi, nažalost, tu đe smo.Ne kažem da, možda, nije potreban test inteligencije, ali nama, nekada, ni osnovne stvari nisu dostupne.Pozdrav!

     3
     1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code