Početna Sport Prijavite se za subotnju prvu od šest ovosezonskih Sky mini trail trka

Prijavite se za subotnju prvu od šest ovosezonskih Sky mini trail trka

2

Trkom Borići – Vratlo – Borići u subotu, 11 novembra počeće Lazure novska sky mini trail liga. Organizatori su  NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, uz podršku kompanija Lazure Marina & Hotel i Suplement store Montenegro, kao  i Agencije za zaštitu i razvoj Orjena.

Uspostavljenim sistemom bodovanja trka se boduje za novsku sky mini trail ligu. Svaka trka nosi određeni broj bodova, počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje, sve do tridesetog mjesta, odakle svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 6 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.

– Želimo da promovišemo i novi logo lige, koji je osmislio Nedeljko Neđo Dabović. Logo zapravo predstavlja planinu u pozadini, stilizovanu Sahat kulu. Ona je  naša orjenska krava, onako predana uživanju u svim ljepotama koje je okružuju, sa cvjetom u ustima. Naravno tu je nezaobilazno zvono koje je definitivno postalo simbol lige. Potrudićemo se da podignemo nivo trka, a za sada očekujemo preko 40 takmičara iz Boke i regiona – poručuju organizatori.

Staza je dugačka 7,4 km / 450 D+ (metara ukupnog uspona). Prvi dio, dužine 2 km ide blagim usponom, makadamskim putem do kraja Perovog dola, gdje se skreće desno u stazu Starčevića serpentine. Staza odatle nastavlja strmim usponom kroz šikaru do prevoja Malo Vratlo, a nakon toga i do planinarskog doma za Vratlom, gdje takmičare na trećem kilometru očekuju okrepa i osvježenje. Nastavak vodi prema Subri i pri dolasku do ulaza u Duboki do naglo zaokreće nazad prema ploči od Vratla (prečicom).

Na tom zaokretu biće postavljena i štipavica za čekiranje, gdje će svi trkači morati da ovjere kontrolni karton koji će dobiti na startu. Taj dio je ravan i može prevariti trkače da se opuste i ubrzaju.

Tu će biti postavljeno upozorenje, jer je teren, iako djeluje ravno, tehnički jako zahtjevan i može izazvati povrede kod učeniska trke.

Na oko 4,8 km staza ponovo izlazi na makadamski put, s tim što slijedi strmi spust do Perovog dola, a kasnije i lagani spust do cilja kod motela Borići.  Na cilju  će biti organizovana okrepa za sve trkače, voda i voće.

Start trke zakazan je za 10 časova. Trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost o čemu će potpisati izjavu na startu. Startnina je 5 eura. Prijave su do 10. novembra u ponoć, na linku za prijave  https://goo.gl/forms/7BMs9yCBKuji3UYD2

Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 /// e-mail: orjenoutdoor@gmail.com /// www.facebook.com/OrjenOutdoor

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code