“PRIJEDOR PUTEVI” SANIRAJU PUT KROZ RATIŠEVINU I MOJDEŽ

“PRIJEDOR PUTEVI” SANIRAJU PUT KROZ RATIŠEVINU I MOJDEŽ

292
0
Podijeli

Sanaciju tri kritična oštećenja kolovoza na lokalnom putu kroz sela Ratiševina i Mojdež u opštini Herceg Novi, radiće kompanija D.O.O.”Fortis Mont” iz Herceg Novog.

Vrijednost radova je procjenjena na 40.000 eura, a “Fortis Mont” je dao ponudu od 34.039 eura, što je tenderom bio uslov, najniža cijena.
Do 1. septembra predviđeno je da bude završena sanacija kolovoza lokalnog puta kod kuće Milovića u Mojdežu, armiran betonski propust br. 3 na Mojdeškom putu, u Ratiševini, kao i na Mojdeškom putu u neposrednoj blizini kuće Milovića u Mojdežu.
– Po saznanjima koje imam, a koje sam dobio iz lokalne samouprave još prije nekoliko dana, iza firme koja je dobila na tenderu, stoji kompanija ”Prijedor putevi” – kazao nam je predsjednik MZ Mojdež Milorad Velaš.
– Ako to jeste zaista tako, onda će biti dobro jer oni su veoma kvalitetno uradili put Meljine–Petijević – smatra Velaš.
Na sajtu Fortis Group, navodi podatak da su formirani 2008. godine kao grupa preduzeća čija je glavna djelatnost vezana za niskogradnju na teritoriji BiH, takođe i u zemljama u okruženju.
Prije 10 godina, kada je sve počelo, postojalo je samo jedno preduzeće, “Prijedor putevi” AD, Prijedor, danas, to je grupacija od 8 preduzeća smještenih u nekoliko gradova BiH.
Ipak, ne treba zaboraviti, presudom Osnovnog suda u Herceg Novom početkom maja, za pokretanje klizišta na Podima kao glavni uzročnik naznačena je izgradnja puta Meljine-Petijevići, na putnom pravcu od Herceg Novog ka Trebinju. Firma “Prijedor putevi”, kao izvođač radova dužna je da plati 30.000 eura, a Radenku Crnogorcu, kao odgovornom licu određen je sedmomjesečni pritvor.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code