Prijem u Opštini za porodice boraca poginulih u ratu devedesetih

Prijem u Opštini za porodice boraca poginulih u ratu devedesetih

7
Podijeli

U Opštini Herceg-Novi danas je upriličen tradicionalni prijem za porodice boraca poginulih u ratu devedesetih godina. Članove porodica ugostili su predsjednik opštine Stevan Katić i potpredsjednici, Danijela Đurović i Miloš Konjević.

Predsjednik Katić podsjetio je je ovo tradicija koja postoji više od dvije decenije. Kako je rekao, povod je tužan, ali je i znak da gradska uprava čuva sjećanje i poštuje porodice onih koji su u ratu dali svoj život.

Picerija i restoran

Opštini je ostala obaveza da podigne spomen obilježje palim borcima, kazao je Katić i zahvalio se Udruženju boraca rata devedesetih na saradnji i posvećenosti ovom pitanju.

„Novo rukovodstvo Opštine Herceg-Novi uradiće sve da se ovo obilježje što je moguće prije postavi“, poručio je Katić, nakon čega su članovima porodica uručene simbolične novčane pomoći.

Predsjednik Udruženja boraca rata devedesetih Đorđije Radović uputio je lokalnoj upravi riječi zahvalnosti što 24 godinu organizuje ovaj prijem i pruža podršku porodicama poginulih i Udruženju.

„Opština Herceg-Novi je po ovome jedinstveni slučaj na Balkanu“, istakao je Radović.

Ipak, predložio je da ovakav vid druženja završi i da grad dobije dostojno spomen obilježje gdje bi svi zajedno 28. oktobra odavali dužnu poštu palim borcima. Kako je dodao, rat je bio i ne ponovio se, ali se mora pamtiti i moramo to pamćenje prenijeti generacijama koje dolaze.

„Treba da promijenimo način saradnje i aktivnosti, da uspijemo da uradimo spomenik za trajno pamćenje i sjećanje na sve one divne mlade momke koji su svoje živote ostavili diljem bivše Jugoslavije“, kazao je Radović.

7 Komentari

  • Pobrkao si loncice totalno! Oni su isli po naredjenju Milosevica tvoga radikalskog koalicionog partnera. Naravno uz pristanak domacih Slobinih drugova Moma i Mila. Nisu liberali krivi sto je Milo u jednom istorijskom trenutku preuzeo nas program. Da smo se mi pitali 91g ne bi niko poginuo, ali nazalost tada ste vi odlucivali. I siguran sam da vise necete nikad! A da je nasu drzavu neko napao ne boj se prije bi bio sa puskom od tebe.

   8
   1
 1. Za sta su izgubili zivote?? Kad se sad okrenes i vidis da svi peru ruke od onog sta su govorili, naredjivali, i pozivali i vidis da je zivot dat za tudje ideje koje vise nisu IN.
  Zao mi dijece sto odrastose bez oceva, majki sto ukopase sinove. A drzava QQ prevrtljiva vlast a narod lud.

  19
  2
 2. zašto pojedine ulice nebi nosile ime poginulih 1991 popovića,pejovića,pušića…bitno je da imamo dubrovačku,osječku..umjesto njih postaviti ime heroja

  20
  13

Ostavite komentar

*

code