Početna Naslovna Prijem za bronzane vaterpoliste i stručni tim iz Herceg Novog

Prijem za bronzane vaterpoliste i stručni tim iz Herceg Novog

12

Nakon izvanrednog uspjeha crnogorskih „ajkula“ na Evropskom prvenstvu u vaterpolu i osvajanja bronzane medalje u Opštini Herceg Novi prijem za 8 igrača, 5 članova stručnog tima i predsjednika Plivačko vaterpolo saveza Crne Gore, dr Đura Marića, prijem je priredio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić sa saradnicima.

Čestitajući čitavom timu na bronzanoj medalji koju su donijeli za svoj grad i državu Crnu Goru Katić je kazao da su oni veliki ponos za Herceg Novi i Crnu Goru:

-To je veliki rezulat na dodatni ponos, jer prije nego što ste otišli na prvenstvo nisu bila velika očekivanja. Napravili ste veliki iskorark. Čestitke vama, selektoru Gojkoviću, gospodinu Mariću i PVK Jadran u kome ste svi ponikli i u kome pronosite ime Herceg Novog širom Evrope i svijeta. Hvala vam i da ubuduće donosite što više medalja u svoj grad kroz svoj klub Jadran i vaterpolo reprezentaciju Crne Gore – poručio je Katić.

Na prijemu je zahvalio u ime Vaterpolo saveza Crne Gore i reprezentaivnog tima predsjendik Saveza dr Đuro Marić, vjerujući da će Opština Herceg Novi i ubuduće pratiti vaterpolo sport na adekvatan način, da će unaprijeđivati međusobne odnose, te da će Jadran stvarati nove šampione:

-Posebno smo ponosni i zadovoljni što osam momaka reprezentacije potiče iz Jadrana na čelu sa Vladom Gojkovićem i stručnim štabom i da i ono što radimo izvan bazena daje vrhunske rezultate. Par igrača se već vratilo u inostranstvo, Ivović, Vidović i Pješivac, pomoćni trener Ivanovski i Obradović su bolesni, a pomoćni trener Šćepanović se moaro vratiti u Marselj – napomenuo je dr Đuro Marić.

Vlado Gojković zahvalan na prijemu čelnicima Opštine kazao je da je lijepo kada vas vaš grad dočeka, jer to su posebna priznanja. Slegli su se utisci poslije Evropskog prvenstva, ali treba sada sve to zaboraviti:

-Napravili smo veliki rezulatat koji niko nije očekivao, potajno smo se nadali da možemo postići ovaj rezultat, cilj je bio da izbrorimo kvalifikacije na Olimpijske igre, to smo izborili, to je ključ svega. Jer Crna Gora 4. put zaredom u vaterpolu učestvuje na Olimpijskim igrama – kazao je Gojković.

Marko Petković, koji je i kapiten PVK Jadran, naročito je briljirao u utakmici sa Italijanima, a na pitanje kako se osjeća poslije svega kazao je :

-Fenomenalno se osjećam, jer je ovo prvi dan poslije mjesec da sam vidio more i sunce. Emocije su se slegle. Okrećemo se novim obavezama u Jadranu, preksjutra nas čeka prva utakmica sa Šapcem, onda putujemo u Rusiju i vraćamo se starim obavezama- napomenuo je Petkovć, objašnjavajući i šta je bilo presudno za uspjeh na Evropskom prvenstvu:

– Tokom cijelog takmičenja u Budimpešti, ali i prije krasila nas je neka unutarnja energija među nama i sa stručnim štabom i mislim da su to osjetili i gledaoci kraj malih ekrarna i na tribinama – ističe on.

Mladi Petar Tešanović imao je prvi veliki nastup na međunarodnoj sceni:

– Ovo je za mene prvo veliko takmičenje. Jedan sam od najmlađih, uz Đura. Naravno, nisam imao toliko veliku minutažu, jer sam drugi golman, ali sve u svemu ogromno iskustvo za mene i ogroman podsticaj da nastavim da radim da bi imao važniju ulogu u timu.

A Đuro Radović priznaje da su još malo na „sedmom nebu“ ali , treba da se spuste na zemlju, jer znaju i da im predstoje nove obaveze. S obzirom da je dosta igrača iz Jadrana u reprezentaciji kaže da mu to dosta znači:

-Meni lično, ali i ostalim igračima to dosta pomaže. Zajedno godinama radimo, treniramo, živimo, poznajemo se međusobno, znamo gdje kome lopta odgovara – ističe Radović.

Članovima reprezentacije i stručnog tima iz Herceg Novog predsjednik Katić je uručio plakete.

12 Komentari

 1. Vaterpolisti su postigli sjajan uspjeh. Predsjednik opštine je napravio prijem za njih i to je normalna stvar. Gospodo vo sa negativnim komentarima – pravite štetu svima nama. Ne mješajte sport i nakaradni zakon o vjerskim zajednicama i crkvama. Respekt vaterpolistima ali loš zakon treba ukinuti ! Masovnost naroda na litijama i molitvama mnogo govori i to se ne može ničim opovrgnuti.

  19
  17
 2. Kako niste zvali na taj prijem, nagradjenog od ove vlasti Andriju Prlainovića. Silno će vam se naljutiti jer je javno saopštio da mu je Crna Gora mila odmah iza Madjarske…

  40
  30
  • Ne znam čemu negativne reakcije na ovaj komentar. Andrija Prlainović jeste izjavio da, nakon što Srbija nije prošla, na evropskom prventvu navija za Mađarsku. Očigledno je zaboravio gdje je naučio da igra vaterpolo. Da nije bilo Jadrana, ne bi ni on stigao da igra u Mađarskoj.

   20
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code