PRIJEM ZA KOTORSKE LUČONOŠE

PRIJEM ZA KOTORSKE LUČONOŠE

91
0
Podijeli

luconose kotorU palati Bizanti priređen je prijem za učenike kotorskih osnovnih i srednjih škola, dobitnika diplome Luča. Ove godine diplomu Luča dobilo je 48 učenika, koji su nagrađeni prigodnim knjigama.
Uz čestitke za postignut uspjeh u dosadašnjem školovanju, predsjednica opštine Marija Ćatović je naglasila:
– Nagrađeni učenici svjetlost su svih nas, njihovih roditelja i profesora, koji su najviše doprinijeli njihovom izuzetnom uspjehu. Smatram da je neophodno da se mlade generacije što prije uključe u razvoj grada, te da se nakon završenog školovanja, obogaćeni novim znanjima, vrate Kotoru i doprinesu njegovom prosperitetu. Vi ste te nove generacije koje stasavaju i koje će pomoći da grad Kotor i država Crna Gora postanu i formalno dio evropske zajednice naroda. Predsjednik Skupštine Opštine Kotor Nikola Bukilica kazao je da je teško je biti bolji od dobroga, a kotorske lučonoše su najbolji među najboljima:
– Lučonoše, svjetlonoše, putokaz i put kojim treba da idu i ostali. Vi ste ponos roditelja i nastavnika koji nisu žalili truda da vam pomognu, ali ste i ponos Grada, Opštine i Države. Kotor se ponosi svojim prirodnim ljepotama i najljepšim zalivom na svijetu, ali se još više ponosi svojim ljudima koji su znanjem i radom gradili našu slavnu istoriju, gradili sve ono što danas imamo – kazao je Bukilica, koji je današnji susret iskoristio i da mlade informiše o radu lokalnog parlamenta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code