Početna Društvo Prijem za nagrađene srednjoškolce na GATUS-u

Prijem za nagrađene srednjoškolce na GATUS-u

0

Za devet učenika i profesore JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, koji su na VIII takmičenju turističkih i ugostiteljskih škola GATUS,  u Poreču od 10-13.oktobra osvojili zlatno i dva srebrna priznanja, upriličen je prijem u kabinetu predsjednika Opštine, Stevana Katića.

Jedna od mentorki za oblast turizma – turističke tehničare, prof. Ksenija Odalović za Radio Jadran je podsjetila da su zlatno priznanje dobili za kreiranje i predstavljanje trodnevnog aranžmana na temu zdravstvenog turizma “Magic wellness”.

Postavljanje stola za svečanu večeru i priprema barskih mješavina bila je tema za restoratere, dok je priprema glavnog jela – file od brancina i pravljenje voćnog deserta bila tema za kuvare. U te dvije discipline osvojena su dva srebrna priznanja.

Za svaku od tri discipline, JUSMŠ delegirala je po tri učenika.

Turistički tehničari su, kako je objasnila napravili trodnevni aranžman – Dodir Igala, jer je tema bila vezana za Institut, peloid, mineralnu vodu slatinu, uz smještaj u Institutu, uz razne usluge wellnesa, Beauty centra, raznih tretmana u bazenima. Pored toga, aranžman je obuhvatao i boravak na farmi na Vrbanju, krstarenje zalivom. Ideja je bila da se promoviše destinacija i programi koji bi bili aktivni tokom čitave godine, a ne samo tokom ljetnje sezone. Za taj aranžman zlatno priznanje, uz mentorku Kesniju Odalović, dobile su učenice IV odjeljenja Turističke škole: Ana Svilanović, Lidija Vujadinović o Sandra Mrgud.

U takmičenju restoratera, nadmetali su se učenici III razreda – Teodora Isaković, Boris Murišić i Nemanja Brajković.

U takmičenju za kulinare, učestvovali su tehničari kulinarstva iz III I IV razreda: Vojka Medojević, Stefan Ulićević i Teodora Šerović. Restoraterima i tehničarima kulinarstva JUSMŠ Ivan Goran Kovačić pripalo je srebrno priznanje.

Pored predstavnika lokalne uprave, savjetnice predsjednika Tamare Vujović I sekretarke za kulturu i obrazovanje, Ane Zambelić Pištalo prijemu učenika su prisustvovali i profesori Ksenija Odalović, Milan Pušica i Luka Milanović.

Opština Herceg Novi finansirala je troškove puta za učenike, dok je Turistička organizacija obezbijedila promotivni materijal – prospekte, kese, suvenire i slično.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code