Početna Politika Primljena inicijativa za vanredno skupštinsko zasjedanje o budžetu

Primljena inicijativa za vanredno skupštinsko zasjedanje o budžetu

5

Predsjedniku Skupštine opštine Herceg Novi, Andriji Radmanu  stigla je danas inicijativa za sazivanje vanredne Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Donošenje odluke o usvajanju Budžeta Opštine Herceg Novi za 2017. godinu.

Potpisnici inicijative, 17 opozicionih odbornika, zahtjevaju sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine najkasnije do 14. marta.

U obrazloženju za Inicijativu oni navode više razloga zašto treba bez odlaganja, u okvirima zakonom i statutom predviđenih rokova donijeti odluku u skladu sa predloženim dnevnim redom.

Do sada nije usvojen Budžet Opštine Herceg Novi za 2017. godinu, a njegov Nacrt je prošao i sačinjen  je izvještaj o javnoj raspravi. U najkraćem roku, očekuje se i dobijanje mišljenja Ministarstva finansija, a približava se i krajnji rok predviđen za njegovo usvajanje po zakonu.

Zato je neophodno što prije usvojiti budžet kako bi sve službe koje se oslanjaju na njega mogle nesmetano da obavljaju poslove, navode u obrazloženju opozicionari.

5 Komentari

  1. Bojim se da ce opozicija opet zabiti autogol… Na 14. vanrednoj sjednici(onoj o razrjesenju Radmana) moraće glasati da ostaje predsjednik,pa na 15. izglasati budžet… ????

    5
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code