Primorje bolje u gradskom derbiju

Primorje bolje u gradskom derbiju

0
Podijeli

Pionirska ekipa ŽKK “Primorje” juče je, u Sportskom centru Igalo u okviru 7. kola Idea Lige mladih, savladala sugrađanke iz ekipe Castel Nuovo rezultatom 79:37 (20:12;23:8;14:10;22:7)

Iako Primorke imaju utakmice skoro svaki dan, budući da se takmiče u sedam različitih kategorija, uspijevaju da utakmice uspješno privode kraju i ostanu bez poraza. Ekipu Primorki, kao i obično, predvodila je, Jovana Savković koja je i povrijeđena postigla 30 poena, a trener je bio primoran da je zbog povrede često izvodi iz igre. Istakle su se još i Jovana Lučić, kapitenica, koja je postigla 18 poena, Jovana Kojčinović 12,  Bojana Radnjić 9, Nikolina Bubanja 6, Jovana Svrkota 4, a pobjedi su doprinijele i Katarina Rakočević, Jelena i Jovana Radosavljević, Iva Jevtović, Jovana Ječmenić i Anđela Kokot.

Picerija i restoran

Trener Primorki Dragan Prga poručio je nakon meča:

– Tempo nam nimalo nije lagan, skoro svaki dan imamo utakmice, izuzetno je naporno i fizički jedva postižemo. U formi smo, pobjeđujemo, ali, naš imperativ nisu isključivo pobjede, već masovnost i kvalitet, kako bi što bolje prezentovali žensku košarku i bili na usluzi nacionalnog tima.

Već u nedjelju mlađe pionirke ŽKK “Primorje” igraju u Mostaru četvrti turnir Jadranske lige, a prvu utakmicu će odigrati protiv ekipe Ragusa iz Dubrovnika. Ista ekipa u utorak na svom terenu dočekuje Jadran iz Ulcinja. Trener mlađih pionirki je Siniša Samac.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code