Primorke bez poraza na turniru Jadranske lige u Mostaru

Primorke bez poraza na turniru Jadranske lige u Mostaru

3
Podijeli

Minulog vikenda u Mostaru je održan četvrti turnir Jadranske lige za košarkašice 2005. godište i mlađe, na kom je ekipa ŽKK Primorja, kao jedini predstavnik Crne Gore u tom uzrastu ostala nepobjeđena. Hrvatsku i BiH na ovom turniru predstavljale su po dvije ekipe.
U prvoj utakmici, koja je bila neizvjesna do samog kraja, Primorke su savladale dubrovačku Raguzu rezultatom 69:65, dok su u drugoj lako došle do bodova, pobjedivši ekipu Konjica iz istoimenog grada. Rezultat te utakmice bio je 79:41.

Trener Primorki, Siniša Samac je zadovoljan nakon odličnih partija koje su pružile njegove igračice:

Picerija i restoran

– Prva utakmica protiv ekipe “Ragusa” iz Dubrovnika bila je veoma teška i do kraja neizvjesna, isključivo zbog visinske prednosti pod koševima, jer su naše dvije igračice centarskih pozicija bile opravdano odsutne. Nedostatak centarske igre uspjeli smo nadoknaditi borbenošću, kvalitetnijom i mudrijom timskom igrom. Očekujem da ćemo na završnom turniru u Dubrovniku uspjeti da ponovo osvojimo maksimalan broj poena i ostanemo na tronu ovog, za nas značajnog takmičenja – kazao je on.

Najefikasnija igračica turnira i najbolji strijelac obje utakmice bila je Jovana Savković, koja je upisala čak 94 poena. Ovu supertalentovanu djevojčicu u Mostaru su pominjali mnogi treneri i košarkaški radnici, koji su pratili utakmice Jadranske lige.

U Primorju, u svim kategorijama, preovladava timska igra, rad i red, to ni na ovom turnir nije izostalo, pa su se istakle i ostale igračice. Talentovana kapitenica ekipe, Bojana Radnjić postigla je 24 poena, Jelena Bulajić 14, Anastasija Mojić 6, Jovana Ječmenić 4, Kalina Samardžić 4 i Mia Đedović 2. Doprinos sjajnoj igri na turniru u Mostaru dale su i Lana Mićunović, Andrea Mirković, Lana Mijajlović i Anđela Kokot. Trener Siniša Samac.

Sljedeći turnir Jadransle lige na programu je u martu u Dubrovniku. To je ujedno i završni ovosezonski turnir u ovoj kategoriji.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code