Primorke vicešampionke međunarodnog turnira u Budimpešti

Primorke vicešampionke međunarodnog turnira u Budimpešti

0
Podijeli

U finalnoj utakmici međunarodnog turnira u Mađarskoj pionirke ŽKK Primorje izgubile su od reprezentacije Hrvatske rezultatom 50:62 (10:17;17:15;12:18;11:12)

Tri utakmice u nepunih 20 časova, nakon napornog putovanja od 17h je bilo previše za mlađane Primorke. Nakon pobjede nad Akademijom Šopron i ekipom PVŠK Pečuja, Primorke su u finalu zaustavljene od reprezentacije Hrvatske.

Picerija i restoran

Visoka temperatura nije spriječila Jovanu Savković da u finalnoj utakmici odigra deset minuta i za to kratko vrijeme postigne 21 poen, ali je uskoro, iscrpljena, morala da sa klupe prati meč. Jelena Bulajić je briljirala u finalu, postigla je 12 poena, iako je bila najmlađa učesnica turnira. Ivana Ječmenić je postigla 8 poena, odigrala fantastično sve tri utakmice i svojom igrom privukla pažnju mnogih trenera na turniru. Jovana Kojčinović imala je 4, Bojana Radnjić 3 i Kalina Samardžić 2 pogotka. Iako bez poena dobru partiju pružile su Dora Simona Popržan, Kristina Samardžić, Iva Jevtović, Tijana Tatalović i Lana Mijajlović.

Nakon utakmice trener Prga je za portal Radija Jadran izjavio :

“Sva djeca zaslužuju čestitke, a posebno što su bile dvije do tri godine mlađe od ostalih učesnica. Na turnir smo došli kao potpuni autsajderi gdje smo protiv favorizovanih mađarskih Akademija uspjeli da ostvarimo pobjede, a protiv Hrvatica, umor i 16 promašenih slobodnih bacanja su odlučili pobjedu”.

Uprava Kluba čestita djevojkama i stručnom štabu na izvanrednom rezultatu i promociji ŽKK Primorja, Herceg Novog i Crne Gore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code