PRIPADNICI UPRAVE POLICIJE USPJEŠNO ZAVRŠILI RONILAČKU OBUKU

PRIPADNICI UPRAVE POLICIJE USPJEŠNO ZAVRŠILI RONILAČKU OBUKU

232
0
Podijeli

regionalni centar diplome1U „Regionalnom Centru za obuku ronilaca i podvodno razminiranje” u Bijeloj danas je upriličena dodjela diploma pripadnicima Granične policije Crne Gore, koji su završili ronilačku obuku. Obuku je uspješno završilo sedam pripadnika Uprave policije, Janković Dejan, Jaćimović Siniša, Vidović Marijo, Radović Zdravko, Pejanović Milan, Slovnikar Dejan i Bajić Bojan, koja je u Regionalnom centru organizovana od 20 – 29. avgusta. Obuku pripadnika policije su vodili instruktori ronjenja mr Danilo Mijajlović i Bogdan Spajić uz asistenciju profesionalnih ronilaca Centra, koji su svoje znanje i vještine iz pomorskih taktičkih operacija, stekli na obuci u vojnoj bazi Fort Majers na Floridi u SAD. regionalni centar diplome2“Znanje i vještine koje su stekli pripadnici Uprave policije tokom ove obuke značajno će doprinijeti kontroli na moru, zaštiti dobara u podmorju i unutrašnjim vodama”, kazao je za naš radio direktor Centra, Vesko Mijajlović.

On je dodao i da je ova obuka bila jedan od koraka u nadogradnji dosadašnjih i sticanju novih sposobnosti kako bi naši policajci upoznali tehnike ronjenja i opremu, da bi uspješno obavljali kontrolu na moru, pružanja pomoći u spažavanju života i materijalnih dobara u svim uslovima, uključujući i vanredne i neplanirane događaje.

Picerija i restoran

regionalni centar diplome3Dodjeli diploma prisustvovali su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici Regionalnog centra za obuku ronilaca i podvodno razminiranje.

Mijajlović je podsjetio da u Centru još uvijek traje obuka za arheologe Ministarstva kulture Crne Gore koji će dobiti prve ronilačke kategorije, odnosno zvanja voditelja ronjenja u podvodnoj arheologiji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code