PRIPREMA PRED SEZONU POŽARA

PRIPREMA PRED SEZONU POŽARA

156
0
Podijeli

fireTaktičko pokazna vježba koju će izvesti pripadnici Službe zaštitite i spašavanja Tivta i Kotora, kao i Dobrovoljnih društava Perasta i Radovića biće održana u nedjelju u industrijskoj zoni u Kotoru, tačnije u magacinskom prostoru Kipsa.

– Biće ovo prilika da se provjeri oprema pred početak još jedne turističke sezone koja na žalost sa sobom nosi i sezonu požara.

Picerija i restoran

Kakva bi bila reakcija zaposlenih u Kipsu u slučaju požara saznaće kroz četrdestet minutnu vježbu – kaže za Radio Jadran, rukovodilac Službe zaštite i spašavanja iz Kotora, Maksim Mandić.

Ovo je kruna dosadašnjeg rada ovih služni u proteklih 6 mjeseci, ali i prilika da provjere  opremu.

Mandić  kaže da im je i želja da se građanstvu pokaže spremnost ovih službi da su u svakom momentu mogu da reaguju u slučaju velikih požara i da se za kratko vrijeme okupe i pomognu tamo gdje budu pozvani.

Tokom 40 minuta vježbe imaće simulaciju požara u magacinskom prostoru Kipsa, tokom koje će obaviti i akciju potrage i spašavanja ljudi, a pridružiće im se ambulantne ekipe Domova zdravlja Tivta i Kotora, kao bi vježba bila što autentičnija, kaže  Mandić.

Združena vježba vatrogasaca Kotora, Tivta, Radovića i Perasta održaće se u nedjelju u 15.30 minuta, a učestvovaće 40 vatrogasca i 10 vozila.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code