Početna Društvo Pripremni radovi za adaptaciju trotoara na Toploj

Pripremni radovi za adaptaciju trotoara na Toploj

12

Demontažom graničnika i znakova saobraćajne i turističke signalizacije na trotoaru uz Ulicu Mića Vavića, od semafora ka zgradi Novljanke, otpočeli su jutros pripremni radovi za adaptaciju ove pješačke komunikacije. Adaptacija će biti izvedena prema rješenju koje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, čime će grad dobiti sigurniju pješačku komunikaciju koja će biti dostupna svim korisnicima prostora, uključujući i lica sa smanjenom pokretljivošću, saopšteno je iz lokalne uprave.

FOTO: FB Opština HN

Zahvat predviđen za adaptaciju trotoara je ukupne dužine oko 140 metara, od raskrsnice sa Njegoševom ulicom, kod Novljanke, zatim uz samu saobraćajnicu Mića Vavića, do parkinga naselja Topla I. Vrijednost ove investicije je 20.451,23 eura. Izvođač je kompanija „Gramon – Tomašević“, koja se ugovorom sa Opštinom obavezala da posao bude urađen stručno, kvalitetno i blagovremeno, a garantni rok za izvedene radove je dvije godine.

Izvođenje podrazumijeva pripremne, radove rušenja i demontaže, a potom zemljane, betonske, armiračke, podopolagačke, zidarske i molersko-farbarske radove. Biće zamijenjen postojeći oštećeni zastor betonskog trotoara, ugrađen ivičnjak i novi graničnici, izgrađene rampe na pozicijama postojećih pješačkih prelaza i postavljena saobraćajna i turistička signalizacija.

Cilj projekta je da uredimo trotoar kojim svakog dana prolazi veliki broj ljudi, u ulici koja je značajna veza između Jadranske magistrale i glavne gradske ulice, kazao je ranije potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević. Kako je istakao, sanacijom ove pješačke površine mnogim sugrađanima će biti olakšane svakodnevne aktivnosti, uljepšan izgled mjesta i unaprijeđena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

12 Komentari

  1. Samo vi rijesite da se taxisti ne parkiraju pored puta,posebno na krivini kod kuce Hemije.
    Kada rijesite bahate Taxiste a to je postao svima definitivno problem – onda neka Boco betonira

  2. Zamolio bih nadlezne da ili asfaltiraju ono sto je zapoceto u ul Srbina ili da stave privremeno neke fosne preko prokopanog asfalta, razbismo prednji trap..takodje, dignute su sve sahtove a nije nigdje stavljen nikakav znak upozorenja…zahvaljujem unaprijed…

  3. A kako cete sprijeciti nesavjesne vozace koji parkiraju ispred knjizare Dambo da bi obavili kupovinu ili preko puta na put i trotoar dok svrate na pice u Bondjorno? Tu je veliki problem koji Vi nesmijete ni pokusat rijesavati. No no…

    • Ne samo kod Damba nego i nize i vise i prekoputa, kolaps se stvara skoro svaki dan. Tu bi trebalo apsolutno zabraniti zaustavljanje i parkiranje radi neometanog protoka saobracaja.

  4. Pređite i s druge strane ulice pa napravite trotoar od stepeništa za školu do Ideine prodavnice. Ili bar ogradite stazu stubovima do prodavnice da djeci ne smetaju parkirani taksisti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code