Početna Društvo Privredni sud odbacio rješenje protiv Opštine o prinudnoj naplati pola miliona eura...

Privredni sud odbacio rješenje protiv Opštine o prinudnoj naplati pola miliona eura za LED rasvjetu

19

Još 1. februara  Privredni sud Crne Gore usvojio je prigovor Opštine Herceg Novi protiv Rješenja o izvršenju javnog izvršitelja Jasminke Bajović iz Herceg Novog, čime je obustavljena prinudna naplata od 489.044,56 eura iz opštinske kase.

„Ovim je potvrđeno stanovište Opštine Herceg Novi da Nova Lume A/S nema ugovorni odnos sa lokalnom upravom. Naime, vijeće Privrednog suda Crne Gore je istaklo da je ustupanje ugovora na koje se Nova Lume poziva u suprotnosti sa imperativnim normama Zakona o javnim nabavkama Crne Gore – saopštili su iz lokalne uprave.

Navod  preduzeća Nova Lume da je ustupanje ugovora nastalo po sili zakona u stečajnom postupku je ocijenjen kao neosnovan, zato što je stečajni upravnik u tom stečajnom postupku kao strani predstavnik, trebalo da podnese zahtjev za priznanje stranog postupka u kom je imenovan, sve u skladu sa članom 190 Zakona o stečaju, objašnjavaju u Opštini.

Kako nije dozvoljeno ustupanje ugovora, tako nije dozvoljeno ni ustupanje sredstava obezbjeđenja, a to su u ovom slučaju osporene mjenice, dodalju dalje:

„Zaključak suda je, da je Opština Herceg Novi učinila vjerovatnim navode da Nova Lume nije steklo mjenice na zakonit način. Važno je istaći da Opština Herecg Novi ne bježi od svojih obaveza i spremna je da posao završi do kraja, i to u skladu sa pravilima struke, zakonskim odredbama i prema ugovoru o zamjeni i ugradnji LED svjetiljki i održavanju i upravljanju sistemom javne rasvjete na području naše Opštine. Izražavamo zadovoljstvo činjenicom da su institucije sistema odradile posao na stručan i korektan način, te im se na tome zahvaljujemo u ime građana Herceg Novog – poručuju iz kabineta predsjednka Opštine Herceg Novi.

19 Komentari

 1. I sta ide dalje ? oce li rasvijeta raditi normalno , ko ce je zavrsiti i pustiti u pogon ?
  kako to da se definise , i ko je kriv za unistavanje predhdne rasvijete ?

 2. 1.Odlicna vijest za grad
  2.Sudske instance rade svoj posao shodno propisima i ne zahvaljuje se /cak je neukusno…/
  3.Ipak je taj posao Dusko Radovic valjano odradio…
  /sto mnogima nece biti milo/.

  20
  32
  • Taj posao je generalno jako dobra ideja i stvar za grad – usteda el. energije, zanavljanje lose stare rasvjete, bolje svjetlo… ali i goooomila brljotina koju tehnicki i pravno nepismen, iz kafane neartikulisano vodeci, DRK ostavi za sobom.

   U cijeloj toj prici, najveci problem je ugovor napravljen lose i nedefinisano.

   16
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code