Privremeno finansiranje umjesto Odluke o budžetu Opštine Herceg Novi za 2016. godinu

Privremeno finansiranje umjesto Odluke o budžetu Opštine Herceg Novi za 2016. godinu

1257
5
Podijeli

so hn 041215 2Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom trebalo bi da se na sjednici u petak, pored ostalog, izjasne o Odluci o privremenom finansiranju Opštine Herceg Novi za prva tri mjeseca iduće godine.
Kako Budžet nije usvojen prije početka 2016. godine to su u lokalnoj samoupravi ocijenili da je neophodno, prema Zakonu o finansiranju lokalne samouprave, donijeti ovu Odluku.
Privremeno finansiranje od januara do marta može se obavljati do iznosa koji odgovara najviše 1/12 ostvarenih prihoda u prethodnoj godini.
Obrazlažući racionalnost i svrsishodnost donešenja Odluke o privremenom finansiranju iz Sekretarijata za finansije navode da je pokrenuto više postupaka za valorizaciju nepokretne imovine Opštine. Oni su pred nadležnim Ministarstvom finansija i očekuje se da budu okončani tokom decembra. Pozitivni finansijski efekti tih postupaka odraziće se na budžetske prihode u 2016. godini, pa je racionalno i Odluku o budžetu za iduću godinu donijeti odmah kada se oni završe.
Za privremeno finansiranje Opštine u roku od tri mjeseca postoji javni interes radi nesemtanog funkcionisanja lokalne samouprave, navodi se u obrazloženju.

5 Komentari

  1. Objasnjenje zasto nema nacrta budzeta,jos je jedan dokaz, kako vlast potcjenjuje inteligenciju gradjana.Kazu:jer su u toku postupci valorizacije opstinske imovine???Budzet nije donesen jer su se promjenila 3nacelnika,i zato sto se nema strateski plan na sta trositi pare,dal su prioritet tuneli,ili prestonica kulture,ili nesto trece..Ali,kako to mali Djokica zamislja,dovoljno je narodu u jednoj recenici,sipnuti prasinu u oci..
    0    0
  2. Straroj vlasti je DPS stalno prigovarao da ne mogu budzet donjeti na vrijeme,a evo oni jos gore rade i idu na privremeno finansiranje.To je jos jedan dokaz da je ova vlast gora od predhodne.
    0    0

Ostavite komentar

*

code