Početna Društvo Privremeno osposobljena tri autobuska stajališta

Privremeno osposobljena tri autobuska stajališta

9

Dok lokalna autobuska stajališta još čekaju konkretnija i trajna rješenja, kako uz uređenu putnu infrastrukturu ne bi bila zastiđe, ogoljena, bez stakala, polomljenih klupa, po nalogu Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i zaštitu životne sredine, ekipa Sektora za održavanje lokalnih puteva Komunalno stambenog doo, periodično u manjoj mjeri „osposobi“ poneko stajalište.

Foto: Komunalno stambeno

Takav slučaj bio je posljednjih dana na Kamenom, Mokrinama i u Kamenarima. Postojeće željezne konstrukcije su ojačane i postavljena privremena zaštita od kiše ili vjetra.

Komunalno stambeno preduzeće, kako infornišu na svom sajtu,  još uvijek nema ugovor sa lokalnom upravom kako bi stajališta održavali redovno, zbog čega trenutno o njima niko ne vodi računa. Oni su samoinicijativno pokrenuli pravljenje atlasa stajališta, koja bi trebalo da definišu njihov broj, izgled i stanje.

Prema elaboratu koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada, „prepoznato“ je ukupno 55 stajališta od Igala do Kamenara. Od tog broja 5 ih nije definisano kao stajalište, ali autobusi na njima primaju korisnike javnog prevoza. Od Meljina do Kruševica ih je 16, od magistralnog puta ka Mojdežu 8, od hipermarketa HDL do Prijevora 6, u industrijskoj zoni 1 i Njivicama jedno.

Direktor Agencije, Boro Lučić, nedavno je najavio da uskoro počinju sa izradom Studije o saobraćaju, kojom će biti definisano još mjesta za stajališta, što bi u konačnom trebalo da pokaže da li treba da se otvaraju nove autobuske linije. Elaborat će biti sastavni dio studije.

9 Komentari

 1. Spada li od ovih 5 sto navedoste i stajaliste kod Djecjeg Doma u Bijeloj sto staju autobusi iz Novog prema Bijeloj. Bruka otkad postoji Dom da nema napravljene kucice da se narod moze skloniti od kise. Vi tu mozete ako hocete nesto ucinjet no vam je zao para. Od po ravcice u Baosicu pa do Zagera to je jedino stajaliste a naroda bogu fala ima kolko hoces.

 2. U vašem tekstu rijec ,,zastidje” je neki grozan lokalizam koji ne bi trebalo da se koristi u autorskim tekstovima. Da imamo čega da se stidimo kao zajednica to je OK.

 3. Prolazi li iko iz vlasti magistralom preko Šišteta vidi li da na glavni magistralni put radi samo jedan bager star 40 godina i 5 albanaca sa krampovima i lopatama ovo je sramota za tri godine nece doci do mojdeskog puta.

  • Tako je,Topla je veliko naselje i radi se dosta,ali stajaliste je nesto sto je najhitnije!!!!
   Sto prije napraviti stajaliste,staviti ispred apoteke,pekare,prodavnice i labaratorije rampe da se nemoze parkirati,ono je kolaps…
   Zamislite dijete koje ide od skole preko nadvoznjaka,pa na pjesacki kod apoteke pa nizbrdo ka stajalistu na planiranoj benzinskoj,a pored na trotoaru auta….Pakao…Uzas!!!!
   Kad se nesto niko ne odgovara ni zasto….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code