Početna Ekonomija Privremeno prekinut protest bivših radnika Boke, novo okupljanje od ponedjeljka

Privremeno prekinut protest bivših radnika Boke, novo okupljanje od ponedjeljka

5

Bivši radnici Vektra Boke prekinuli su sinoć protestno okupljanje ispred ulaza u Hotel Plažu oko 21 h i odustali od štrajka glađu, zbog lošeg zdravstvenog stanja dijela okupljenih. Novo okupljanje najavili su za ponedjeljak, u 8 h, uz nadu da će ovog puta istrajati u štrajku, bez prekida.

Prema riječima predsjednika NVO Bivši radnici Vektra Boke, Đorđa Rajaka, na sinoćnjem protest bilo je stotinjak bivših zaposlenih, uz dvoje građana.

On je dodao da im se iz menadžmenta firme niko nije još obratio. U međuvremenu:

“Poreska uprava je odustala od zatvaranja hotela, navodno zbog gostiju. Mi borbu nastavljamo argumentovano, ukazujući na njihove kriminalne radnje dokazima iz kojih se vidi da se na račun ne uplaćuje ništa. Kad su se zadnji put obratili medijima, uplatitli su nekih 1.000 eura, ne više, a gdje je novac od recimo 272 gostiju koliko ih je trenutno u hotelu ? Samo priliv od zakupnine izdatih objekata trebalo bi da bude preko 200 hiljada eura na godišnjem nivou. Moguće da je taj iznos i veći jer oni pola uzimaju “na ruke”, ali neću da ulazim u to, da ne napravim problem zakupcima”, ukazuje Rajak.

Kako je dodao, sa Poreskom upravom napraviće dopunski zahtjev da se ispita rad stečajnog upravnika i da i on snosi odgovornost.

5 Komentari

  1. Lijep vam je taj strajk gladju..sto sad niste izdurali? Idete da krkate do ponedeljka pa onda punog stomaka strajk gladju par dana dok ne ogladnite pa opet prekid, hahaha. E jadnog li naroda..

    9
    37

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code