Početna Sport Priznanja u rukama najuspješnijih novskih sportista

Priznanja u rukama najuspješnijih novskih sportista

6

Uz ovacije, aplauze, kratke dokumentarne filmove, u punoj Dvorani Park sinoć su dodjeljene plakete najupješnijim sportistima Herceg Novog u 2017. godini. Nakon godine pauze, ponovo je organizovana dodjela priznanja za sportiste, po kriterijumima i izboru Aktiva sportskih novinara, jer oni su, kako je na dodjeli kazao predsjednik Opštine, Stevan Katić,  najbolji ambasadori grada:

dav

– Tokom istorije u Herceg Novi su donešena značajna akademska i naučna  priznanja, ali i sportska. Nosioci tih priznanja predstavljali su naš grad na dostojanstven način, čineći nas ponosim, jer su naši i jer su uspješni. Postignuti uspjesi jesu pokazatelji ponajviše lične borbe, truda i izgaranja i zato su svaki uspjeh i svako priznanje vrijedni pomena i hvale – kazao je Katić. Obećao je punu podršku Opštine, koja će i ove godine izdvojiti značajna sredstva iz budžeta za razvoj sporta.

Priznanje za najboljeg sportistu za prošlu godinu pripalo je sportskom ribolovcu, Aleksandru Milosavljeviću iz Kluba sportskih ribolovaca Igalo. Njemu je plaketu i nagradu uručio predsjednik, Stevan Katić.

Posebno priznanje zaslužili su kadeti Jadrana Carine, koji su sa reprezentacijom Crne Gore osvojili zlatnu medalju na prvenstvu Evrope na Malti. Andreju Bosanacu, Luki Murišiću, Dragoljubu Đuroviću, Danilu Radoviću, Urošu Vučuroviću, Nikoli Jančiću, Marku Radanoviću, Martinu Gardašević i treneru Petru Radanoviću plakete je uručio prvi čovjek Skupštine, dr Miloš Bigović.

Dominaciju Jadrana kao kluba i škole potvrdile su i nagrada za najuspješnijeg trenera, koja je pripala Vladimiru Gojkoviću, kao i nagrada za najbolji sportski kolektiv koja je dodjeljena  Jadranu Carine, a koju je primio direktor kluba, Miloš Mračević.

Ratomiru Paju Pavloviću nagrada za životno djelo

Dirljiv dokumentarni film o legendi hercegnovskog vaterpola, uz osvrt na istoriju kluba i generacije igrača sa kojima je igrao od 1950. godine, kada je prvi put zaplivao na treningu Jadrana, preko generacija koje je trenirao, vodio na utakmice, bodrio, pokazao je svu veličinu čovjeka, igrača i trenera, Ratomira Paja Pavlovića.

dav

On je na dodjeli nagrade za životno djelo podsjetio da su teškoće sastavni dio današnjeg sporta, te da je teško napredovati bez materijalne podrške i pozvao na slogu i razgovor one koji pomažu i one koji igraju.

– Samo se razgovorom može riješiti svaka situacija. Ako se zamjeramo i pljujemo, to sve se vraća i pada na nas. Ne možemo naći razloge da kažemo da je neko drugi kriv. U takvim nemogućnostima mi smo stvorili klub – poručio je legendarni Pajo.

Njemu je nagradu za životno djelo uručio predsjednik Opštine, Stevan Katić. Uz plaketu, Opština je Pavloviću darivala i umjetničku sliku.

dav

Priznanja najuspješnijim mladim sportistima Herceg Novog dodjelio je savjetnik u Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, Đorđe Arnaut.

Za ostvarene rezultate veteranima novskog sporta priznanja je u ime  Opštine Hereceg Novi uručio potpredsjenik, Miloš Konjević.

Na kraju je  prikazan i dokumentarni film o prvom učesniku modernih Olimpijskih igara sa prostora bivše Jugoslavije i osvajaču medalje na Olimpijskim igrama 1896. godine u Atini, Novljaninu Momčilu Tapavici.

6 Komentari

  1. Nije mi jasno da ima ovoliko negativnih komentara na račun opštinskog rukovodstva…zašto se sada žalite???Imali ste priliku da birate i izabrali ste ljude sa kupljenim diplomama,ljude koji su jako ostvareni na tribinama kao najvatreniji navijači,ljude koji su polupismeni i sad vam je problem da vam oni budu primjer mladim ljudima i djeci??’Evo Novska lista iz izbora u izbore samo raste sa brojem mandata i rejtingom..tako da nije problem u njima nego u vama.Sada lijepo kažite djeci ne trebate da učite,ne morate da završite fakultet ne treba da se mučite i postat ćete potredsjednik opštine…a bogami možda ubrzo i predsjednik.

    12
    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code