Početna Društvo PRIZNANJE CRNOGORSKIM RONIOCIMA NA EVROPSKOM SAJMU RONJENJA U BOLONJI

PRIZNANJE CRNOGORSKIM RONIOCIMA NA EVROPSKOM SAJMU RONJENJA U BOLONJI

0

Na upravo završenom Evropskom sajmu ronjenja u Italiji – EUDI Show 2015 u Bolonji, ronioci Regionalnog centra za obuku ronilaca za podvodno razminiranje (RCUD) iz Bijele i Ronilačkog saveza Crne Gore istaknuti su, kako je saopšteno, u grupi najprestižnijih u svijetu.

Predstavnici ovih institucija su imali značajne susrete sa svojim kolegama iz zemalja EU i očekuju uskoro značajne projekte u Crnoj Gori vezane za sve oblike ronjenja.
U saopštenju se navodi da je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih imena profesionalnog ronjenja u svijetu i istovremeno legendarno ime u istraživanju podvodne arheologije, dr Fabio Ruberti, najavio vrlo brzo konkretne projekte oko nastavka dalje saradnje u edukaciji profesionalnih ronilaca u Bijeloj i realizaciji značajnih projekata zaštite od zagađenja mora i okeana.
Dr Ruberti je i presjednik IANTD – Internacionalne asocijacije za nitroks i tehnička ronjenja. Konkretizovanju pomenutih aktivnosti pridružiće se, između ostalih, i najeminentnija imena u ovoj oblasti, Lorenco Ćervelini, direktor Aquatike, Pipo Kapelano, legendarni profesionalni podvodni snimatelj i drugi.
Direktor RCUD, Veselin Mijalović, je istakao da su naši ronioci imali priliku da upoznaju najnovija tehnička dostignuća u osvajanju morskih dubina koja se danas koriste u svijetu, dok neka i sami koriste na raznim ronilačkim zadacima u Crnoj Gori.
“Zaista sam srećan na koji način je prepoznat nivo kvaliteta koji rade naši ronioci. Laska, ali i obavezuje. Interesantno je pomenuti da smo imali sastanke sa našim starim prijateljima koji su na vodećim funkcijama evropskog i svjetskog ronjenja, od kojih je njih nekoliko neposredno učestvovalo u svojstvu profesora na osposobljavanju profesionalnih ronilaca u Bijeloj. Poslovi koje obavljaju naši ronioci u podvodnom deminiranju su veoma cijenjeni kod svih profesionalaca koji doprinose razvoju evropskog i svjetskog ronilaštva i zato su naši ronioci rado viđeni na svim smotrama ove vrste u svijetu” – kazao je Mijajlović.
Crnogorsko turističko i profesionalno ronjenje biće predstavljeno naredne godine na sajmu u Diseldorfu u Njemačkoj, saopštavaju iz agencije „Prisma”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code