Početna Ekonomija Prodaja: Mali dok, djelovi zgrada, dizalice, oprema Brodogradilišta za 8 miliona eura

Prodaja: Mali dok, djelovi zgrada, dizalice, oprema Brodogradilišta za 8 miliona eura

16

Stečajni upravnik u Jadranskom Brodogradilištu Bijela, Žarko Ostojić oglasio je Javni poziv za unovčenje dijela imovine stečajnog dužnika Jadranskog Brodogradilišta AD Bijela, prikupljanjem pismenih ponuda.

To je peti Javni poziv za prodaju imovine Brodogradilišta od uvođenja stečaja, a ovoga puta na prodaju je ponuđen dio proizvodno tehnološkog kompleksa, za nešto više od 8 miliona eura.

To je kratko za Radio Jadran potvrdio i sam Ostojić. Kazao je samo da će novac od prodaje dijela imovine biti upotrijebljen za Brodogradilište.

Na prodaju su između ostalog posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, posebni djelovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine, vozni park.

Na prodaju je stavljen i mali dok dužine 184 m, kapaciteta podizanja 10 hiljada tona sa pripadajućom opremom. Početna cijena za mali dok je 2.089.732,00 eura.

Kako se navodi u pozivu, imovina se prodaje u viđenom stanju, bez prava ponuđača-kupca na naknadne reklamacije i dostavljanja ponuda koje su bilo čime uslovljene, van uslova propisanih oglasom.

Procijenjena vrijednost imovine srazmjerno je umanjena u odnosu na prethodni oglas, pa početne cijene ujedno predstavljaju najniže, ispod kojih se ponude neće razmatrati.

Imovina se može pogledati svakim radnim danom od 11-14 h po prethodnoj prijavi.

Zainteresovana pravna i fizička lica ponude mogu dostavljati najkasnije do 14. aprila, do 10.30 h. Javno otvaranje ponuda biće obavljeno sat kasnije u Privrednom sudu.

16 Komentari

 1. …kraj vidim neradu,jer svi koji hoće da žive moraće da rade za sebe,nema više bolovanja za putovanje po Mediteranu od tuđe zarade….ni radi izdavanja ljeti,…

  7
  14
 2. Sve ovo narod zeli i treba gospodaru skinut kapu kako ga narod slusa i voli. Ne znam ima li kod onih Dzongova u Koreji ovoliko ljubavi. Za ovakvu Crnu Goru nisam glasao, ko ovo moze da vari svaka mu cast!

  57
  4
 3. ….još misle mnogi da je sve to njihovo i da znaju bolje,a doma su sve zapuštili,potrošili,pojeli ili prodali,a ne znaju bez državnoga da žive.

  14
  3
 4. Otvoriti modernu fabriku ribe,nekad je tu i bila,i zaposliti 200 a možda i više,ljudi.Nešto ovdje nije u redu?Ovi što sada najviše kukaju za brodogradilištem su bili najglasniji da je ono zagađivač i da niko u Bjeloj neće preteći!?Ljudi moji jednom se opredjelite šta hoćete.

  16
  78
 5. koliko hiljada kvadrata na samoj obali iznosi brodogradilište…kat-tad izvešće se dokazi o pljački i tada kome god da prodaju i za bilo koju cijenu,biće oduzeto ,jer će biti dokazano da je stečeno kriminalom…
  ne znam za vas,ali ja im kraj slutim i jasno vidim u skorije vrijeme…

  52
  6
 6. Suvisno je ista komentarisati, ako Montengero Airlines ima dug 70 miliona , mozda i vise, a brodogradilistu je napravljen fingirani dug prema PIO da bi veliki vodja mogao da prodaje ovo obale. I sto sada, sve je unistio u Herceg Novom, jedino mu posluje dobro Pomorski saobracaj. Mi smo zatocenici njegovi, do kada!!!

  27
  4
 7. Brodogradilište je u stečaju, imovina se prodaje i to je normalno. Međutim nije normalno da se proda obilježeni heliodrom na unutrašnjem parkingu brodogradilišta na kojem je svojevremeno helihopterom sletao naš veliki vođa. To bi značilo da prodajemo istoriju, a to nije svojstveno civilizovanim narodima. Dakle , predlažem da se na bivšem heliodromu u krugu brodogradilišta podigne muzej u čast velikom vođi.

  30
  6
 8. Jaooo ma samo mi mural ne dirajte, dje vam je grabrost na kosovoda idete pa tamo sarate murale. Samo mi murale ne dirajte simbol herceg novog. Brodogradiliste, banja, mjesovito, boka, prvoborac, bolnica…sta ce to nasemgradu i nama lokal patriotama..MA SAMO MI MURALE NE DIRAJTE

  22
  6
 9. Monte Carlo ne trpi pjeskarenje o farbanje i buku nema se vise sto ukrasti sve su ..patriote..operutale sad pomalo po Amfilohija da pokojniku ocita ..laka ti zeljezara Nk.. AMIN

  13
  4
 10. Za Mitra.
  Brodogradilište vela luka se nemoze uporedjivati sa Bjelom.
  Zbog isporuke dva broda Grcima koji ih nisu platili takva jedna mala kompanija je morala zapasti u probleme.
  Koliko mi je poznato oni ni nemaju dok već neke sinhro liftove tako da je svako precjenjeno sa Bjelom nepojmljivo.
  Ako po vama nešto vrijedi onoliko koliko se može prodati(sa čime se apsolutno slažem)
  Jeli sto bi rekao nas narod o glavi dati Institut za tako male pare.
  DZABE

  37
  3
 11. Uživate da trolujete u komentarima.
  Imovina vrijedi koliko vrijedi na tržištu,ne u knjigovostvenoj vrijednosti.
  Veliki dok je kupljen za 10 miliona.Kupac je to uradio da ga ne bi kupila konkurencija,i sada ne zna što će sa njime,jer se mora remontovati,tegliti za Baltik,pa opet remontovati…
  Prvo susjedno remontno brodogradilište GREBEN (HR) takođe je u stečaju…
  Banja kao budići SPA i Liječilini cetar je takođe na ivici da za budućeg investitora ima počentu negativnu vrijednost…

  5
  53
 12. Manje 2 miliona eura od Instituta-Banje Igalo.
  – Stara banja
  – Soliter
  – Djecije odjeljenje
  – Bazen
  – Druga faza
  – Titova vila
  – 400 met kupališta
  – 20 hektara ili 200000 metara kvadratnih zemljišta.
  Mislim da je ovo bijedna cijena za brodogradilište a o Banji i da ne govorim.
  Tuga

  47
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code