Prodat samo vozni park, a za preostalu višemilionsku imovinu Brodogradilišta biće novi...

Prodat samo vozni park, a za preostalu višemilionsku imovinu Brodogradilišta biće novi tender

4
Podijeli

Na ročištu u Privrednom sudu Crne Gore, po sedmom oglasu za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju, otvorene su tri pristigle ponude za opremu, odnosno vozni park. Početna cijena bila je 106 hiljada eura, a stečajni upravnik, Žarko Ostojić izabrao je najpovoljnijeg ponuđača, Autoprevoz “Bajović” DOO Nikšić, potvrdila je Radiju Jadran, portparolka Privrednog suda, Snežana Grujić.

Intreresovanje je bilo samo za vozni park, za koga je Autoprevoz “Bajović” DOO Nikšić, dao najveću ponudu, mada neznatno bolju od početne cijene, odnosno 107.530 €. Konkurisale su još dvije nikšićke firme, “Cezar Montenegro” i “Kosanović”, koje su ponudile par stotina eura manje od izabrane.

Picerija i restoran

– Za preostali dio imovine, po sedmom oglasu, od 27. septembra ove godine nije bilo zainteresovanih ponuđača. Novi oglas biće raspisan u roku i kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju – kazala nam je Grujić.

Podsjetimo da je stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila ovaj tender tražeči za dio imovine, nekada uspješne i jedine izvozne kompanije u Crnoj Gori, 4,88 miliona eura, bez zaliha alata i materijala.

Na prodaju su bila ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 845,46 hiljada eura, odnosno 436 hiljada, kancelarijski namještaj i oprema za 32 hiljade eura. Takođe i portalne okretne dizalice, po početnoj cijeni od 898 hiljada eura, Hammelman pumpa sa opremom za 49 hiljada eura. Tu je i zemljište u Bijeloj po početnoj cijeni od 2,5 miliona eura.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije dvije godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura. Na ranijim tenderima prodati su veliki dok za 11 miliona eura i mali dok za 2,1 milion. Oba doka su otegljena novim vlasnicima litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla i turskoj Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited. Preostala Imovina Brodogradilišta se nalazi u koncesionom području iza koga je konzorcijum Adriatic Marinas i Damen za 2,65 miliona eura.

On je jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela, na tender koji je bio otvoren do 17. februara prošle godine. Koncesiju je dala Vlada na 30 godina, uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona eura.

4 Komentari

 1. a za preostalu imovinu ce se organizovat novi tender,đe će se unaprijed odabranom ” kupcu” organizovat prihvatizacija za jedno ne više od 10 odsto realne vrijednosti imovine(ništa lično-nego da se ne iznevjeri tradicija tendera crne crne gore,drugačiji tenderi i kupci nikad nijesu ni mogli doć do tačke da budu razmatrani)tek po opštem stavu i mišljenju naroda PLJAČKA SE NASTAVLJA,a sve u okviru pravila propisa i zakona koji su za sebe izmislili izglasali i primijenili u svojem interesu, a svakako ne u interesu naroda i države …tek od vlasništva akcionara od skoro 40 odsto brodogradilišta nema i neće bit ništa-POJELA MACA…a sve to kao zbog fiktivnog duga koji su oni organizovali i napravili ,duga od 6 miliona… kap u moru njihovog “spašavanja”…viđećemo što će vrijeme donijet…

 2. IMAMO GOTOVU MARINU DIZALICE,SAMO DOBAR PROJEKAT KAO PORTONOVI ILI PORTOMONTENEGRO,I OPŠTINA IMA VIŠKA NOVCA. ALI NEKO TREBA I DA RADI,TO JE PROBLEM,OVAKO JE NAJLAKŠE ,DAJ DRUGOME,PRODAJ,ITD.

  70
  2
 3. Evropska cg, mali djin pa olovku u sake pa opet glasajte za one sto su vas doveli do ove ljepote a drugi koji dodju nemislim da ce biti bolje.

  56
  2

Ostavite komentar

*

code