Prodavačice cvijeća na ulazu u pijacu potjerala komunalna policija

Prodavačice cvijeća na ulazu u pijacu potjerala komunalna policija

7193
24
Podijeli

mimoza pjaca 1Novska komunalna policija je, po nalogu načelnika, juče sa glavnog  gradskog trga, tačnije prolaza ka gradskoj pijaci otjerala prodavce cvijeća, jer nijesu imali odobrenje za prodaju, saznaje Radio Jadran.

Na tom mjestu svake subote, kad je pazarni dan bude u prosjeku oko 8, uglavnom, prodavačica, koje prodaju bukete ili saksije cvijeća, najčešće samo od 7 – 10 h.

Picerija i restoran

Prema riječima Zorice Drakulić Vidaković, jedan od komunalnih inspektora vrlo neljubazno i nabusito naredio im je da se uklone, jer ne posjeduju dozvolu, pod “prijetnjom” da će, ukoliko bude neophodno, pozvati i Interventni vod Centra bezbjednosti Herceg Novi:

“Tačno je da nemamo odobrenje koje izdaje Sekretarijat za urbanizam, ali mi na to odobrenje čekamo već godinu i po. Za svo ovo vrijeme nekako nam se “gledalo kroz prste”, jer problem nije do nas. Mi smo svu tu papirologiju predali nadležnima u lokalnoj upravi, međutim, još niko nije reagovao već više od godinu”, tvrdi Zorica, koja ispred pjace prodaje cvijeće dvije i po decenije.

Ono što je posebno uvrijedilo prodavače jeste drzak nastup komunalnog inspektora:

“Za sve postoji red i način, ali i poštovanje prema starijim ženama i osobama. Mislim da zaista nikome tu ne smetamo, jer tu provedemo po dva tri sata najviše, a već do deset nas nema. Nastojaću sljedeće sedmice da ugovorim sastanak sa predsjednicom Opštine i da je obavijestim o ovome što se događa, da nađemo neko rješenje”, poručila je Vidakovićka.

Komentar smo, kao i svaki put do sada, pokušali da dobijemo i od načelnika Komunalne policije, Zorana Bijelića, koji na više poziva iz naše redakcije nije odgovarao.

Nezvanično, saznajemo da su ove prodavačice ranije “radile” uz /ne/legalnu dozvolu o privremenim objektima koju je izdao bivši predsjednik Opštine, Dejan Mandić.

24 Komentari

 1. Au, silovito neugodna stvar, kom. djikani se izivljavaju na prodavacice cvijeca, nastupaju sa pozicije jacega, ali, ne zaboravimo, to su akademski obrazovani djikani, pol. akademija u Danilovgradu, tu su ih ucili kako da zlostavljaju svoje sugradjane, komsije, neka podju malo do parkinga na autobusku stanicu, na magistralu, barem 10 dilera soba sjedi u ladovinu ispod medje, tu su 25 sati na dan, neka im pisnu ako im basta.
  0  0
 2. Vlast nikad nije kriva,izgleda.
  -Čovjek dobije dozvolu za izgradnju kuće sa bazenom,a nema kanalizaciju,pa bazen prazni niz put.Dođu komunalci da napišu kaznu.
  -Država izvršila premjer parcela,uknjiženo sve prema premjeru,a građani krivi i sude se međusobno godinama.Opština tuži građane jer joj nije uknjiženo njeno.Ne znaju ljudi što ih je snašlo.
  Neka me samo neko pita ….Lako mi je za buku.
  0  0
 3. Ne znam da li je to moguće,ali kažu da je čovjek zvao vatrogasce zbog požara,a da su došli i komunalci i njemu napisali kaznu…prosto ne mogu da vjerujem.
  0  0
 4. Ako ćemo da znamo kakav je ko čovjek onda mu treba dati vlast,to je najbolje mjerilo.Komunalna policija je neophodna,ali u opštinske službe bi trebalo sa posebnom pažnjom birati kandidate,a ne namještati političkim mjerilima.
  0  0
 5. Komunalci prelaze svaku mjeru pristojnosti na svojim radnim mjestima,a posebna je priča što opštinske i državne službe na sve načine progone građane u mnogo slučajeva kad nije njihova krivica,dalo bi se polemisati,ali manji,odnosno šuti, je vazda kriv i treba mu uzeti što više s mukom zarađenih para.
  0  0
 6. Ma šta više reći, a da se ne ponavljam?! Svi smo ogorčeni. Tek je zulum počeo, ko zna do kad će trajati.Da se razumijemo, jesam za rad, red i disciplinu, u svakom smislu, ali ne ovako.Smetaju im žene, a dileri su u redu, je li? Ma sram ih bilo!
  0  0
 7. Sve je dovedeno do savrsenstva tako da je i cvijece doslo na red.Respect..ma svaka cast.Konacno nema buke, saobracajnice u fulu,nema redova čekanja,rasvjeta radi, fekalija koje cure putevima i plazama su proslost kao i zelenilo kraj kontejnera i smece koje je nekad zatrpavalo grad…e konacno su sanirani problemi sa kucicama kampovima koji imaju septicke jame ko kanta od jupola pa previru i smrde na sve strane jer ljeti u dvadeset kvadrata nadžidžano je 2o kreveta U gradu vlada red parkinga je dovoljno ne za cetvorotockase nego i za 8 tockova u paru- citaj rolera, zato drage prodavacice cvijeca i vi sodjoste na red.Hm riba se s glave cisti a ne s repa a tako i smrdi.Sram ih bilo vala sram da ih bude…pi…
  0  0
 8. eee da pa treba njih otjerati, ne dati im dozvolu, to su žene koje pošteno zarađuju.Pa zar ne znate da to vise nije u modi treba dati dozvole ovim dilerima da slobodno prodaju drogu, treba im postaviti po štand ispred svake škole posto je to sad hit ,droga nam se prodaje slobodno po gradu kao voce u super marketima a nasi policajci i komunalci se bave postenim ljudima.
  0  0
 9. Sramota! Da li je neko glaso za takav vid ponižavanj onih koji su najranjivija socijalna kategorija? Da li su gradjani glasali da ih oporezuju, tiranišu, “kloniraju” nove policajce, političare, “demokrate”, … A sve od našeg rada i muke.
  Gradjanima se ne dozvoljava da učestvuju u organizacij društva već to radi elita u njihovo ime. Narode, zar si toliko spreman na nova prepucavanja u ime straniki, religija i nacija da nevidiš da ološ koristi i vas i vašu đecu?
  0  0
 10. E to to…njih treba ocerat a ove dilere od koji se proc ne mize ni stat ni najednu stanicu po cijeli bijeli dan i ovu druzinu koja banci do jutra po kafanama a onda u pripitom stanju jurca motorima gradom…njih zaobidjite…ma ro je svidje isto..golf kad bez svjetala naidje popije kaznu..a kad je auto luksuzno ili su stakla zatamnjena ..ma njega niko nista ne pita, samo mu pozele sretan put
  0  0
 11. da li vrijedi ista pokusavati Ckad je komun-pol.u pitanju,muka mi je vise da idem kod njih.na moju prijavu da komsijski pas napada i juri prolaznike po naselju dobila sam odgovor da prilikom kontrole pas nije zatecen,pa nije bilo osnova da kom- pol-reaguje.Nijedne rijeci da su upozorili vlasnika da se drzi zakona i veze psa.Cekacemo da nekoga ugrize ili neko dobije secer od svakodnevnog stresa,pa idemo na sud.
  0  0
 12. E bravo vam ga.NAJVECI PROBLEM GRADA SU PRODAVACICE CVIJECA.Ako ste vi normalni oca mi j…..te.Bice opet padaj silo i nepravdo dosao je i nas dan,ne i vas kukui vama kada dodje prava vlast.
  0  0
 13. a dileri soba? Oni su sramota grada!!! Onaj sa postera po netu dok spava a drzi natpis apartmani naplacuje parkinG turistima 10e dnevno na tudjem zemljistu u Igalu em uzmu procenat domacinima!!!!
  0  0
 14. Bravo za gospodju, svi treba da se ugledamo na njiu i dignemo protiv terora koji zavodi komunalna policija na svakom koraku i prema svakome. Potpuno su neljubazni i neskolovani. Na sta treba da lici ovaj grad po njima, da nema muzike, da nema kolorita koji je cinio Novi Novim i drugacijim. Ljepota ovog grada i jeste u tome sto je drugaciji. Pijaca i prodavci uz nju, privlace paznju turista u cijelom svijetu. A te gospodje prodaju cvijece na ulazu na pijacu i nikome ne smetaju.
  0  0

Ostavite komentar

*

code