Početna Oko nas Tivat Producenti “Minamate” donirali novu opremu tivatskim vatrogascima

Producenti “Minamate” donirali novu opremu tivatskim vatrogascima

0

Ekipa produkcije filma Minamata čije snimanje je završeno u Tivtu, donirala je novu opremu Službi zaštite i spasavanja Tivat, u znak zahvalnosti za izvanrednu i profesionalnu saradnju tokom snimanja ove filmske drame u kojoj glavnu ulogu tumači holivudska zvijezda Džoni Dep.

– Producenti su ocijenili da se Tivat pokazao najprije kao izvanredan domaćin, ali i ozbiljna podrška, obezbijedivši sve neophodne administrativne i tehničke uslove za snimanje, ali i prijeko potrebnu privatnost. Naš cilj jeste da svi posjetioci, a naročito ovako važni gosti, imaju uslove za nesmetan boravak u Tivtu. Svim članovima ekipe, uključujući i glavnog glumca, Tivat i Crna Gora su se jako dopali i najavili su da će ovdje ponovo doći – saopštio je predsjednik Opštine, dr Siniša Kusovac.

Pored holivudske zvijezde, u Tivtu su, kako saopštavaju iz lokalne uprave,  boravili i najpoznatiji japanski glumci Hiro Sanada i Rjo Kase. Sanada je domaćoj publici poznat po TV serijalima Helix, Lost i Extant u kojoj glumi sa Halle Berry, Rjo je publici poznat po ulozi u ostvarenju Klinta Istvuda “Pisma sa Ivo Džime”.

Režiseru ostvarenja Endrjuu Levitasu u Tivtu se pridružila supruga, čuvena britanska operska diva, meco sopran Ketrin Dženkins.

“Minamata” je jedno od posljednjih filmskih ostvarenja snimanih u Bokotorskom zalivu. Izvršna producentska kuća iz Beograda WIP Films posljednjih godina ovdje je organizovala snimanja velikih filmskih ostvarenja poput „November man“, „Papillion“ i drugih.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu (W. Eugene Smith) koji nakon II svjetskog rata radeći za časopis Lajf (Life) otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code