PRODUŽEN ROK ZA GRADNJU GOLF TERENA U TIVTU

PRODUŽEN ROK ZA GRADNJU GOLF TERENA U TIVTU

120
0
Podijeli

Vlada Crne Gore usvojila je Aneks II na Ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju golf terena u Tivtu, kojim se produžava rok za investiciju sa 31. decembra ove na 28. februar 2014. godine.

Aneks II usvojen je prethodno jednoglasno na sjednici Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, prije dva dana, a danas će biti i potpisan između kompanije „MONTEPRANZO – BOKAPRODUKT” AD – Tivat, Vlade i „BOKA GOLF DEVELOPMENT” D.O.O.
Investitor je uputio zahtjev za definisanje novog roka radi dostavljanja Garancije za ispunjenje investicije. Garanciju prije stupanja na snagu Ugovora treba da prihvati Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, uz mišljenje Centralne banke Crne Gore, kao i Vlade Crne Gore.
Aneksom II mijenjaju se i rokovi za ulazak u posjed. Krajnji rok smanjen je sa 30 na 7 dana, kao i rokovi za isplatu naknade za zakupninu za preostalih 8,5 godina i ostatak naknade savjetniku, sa 30 radnih dana na 15 kalendarskih dana od početka primjene Ugovora o zakupu.
Zakupac, „BOKA GOLF DEVELOPMENT” D.O.O se obavezuje da prvu Garanciju za ispunjenje dostavi Vladi najkasnije do 7. februara 2014. Dodatna garanacija biće za izgradnju golf terena i hotela.
Inače, ovu investiciju prati nezadovoljstvo građana Tivta, koji, kako tvrde imaju više od 270 hiljada kvadrata zemlje u kompleksu od 786 hiljada kvadratnih metara koje je Vlada Crne Gore izdala u dugoročni zakup stranom partneru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code