Produžen rok za podnošenje zahtjeva za podršku pri nabavci voska

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za podršku pri nabavci voska

756
0
Podijeli

Rok za podnošenje zahtjeva po Javnom pozivu za nabavku voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2017. godinu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je do 15. juna, navodi se u saopštenju iz ministarstva.

Rok za dostavljanje zahtjeva po ovom javnom pozivu produžen je kako bi što više pčelara iskoristilo mogućnost da nabavi satne osnove sa kvalitetnim voskom, a imajući u vidu da do sada nijesu utrošena sva opredijeljena sredstva za ovu namjenu.

Picerija i restoran

Mjera podrške nabavci voska dio je Programa unapređenja pčelarstva, definisanog Agrobudžetom za 2017. godinu i sprovodi se u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore.

Podrška Ministarstva iznosi do 50 odsto realizovane investicije, odnosno izvršene nabavke voska.

Kako bi pčelar ostvario pravo na podršku po ovom javnom pozivu, potrebno je da bude upisan za konvencionalnu proizvodnju u Registar proizvođača meda i pčelinjih proizvoda, a za organsku proizvodnju u Registar subjekata u organskoj proizvodnji, zaključno sa 31. decembrom 2016. godine.

Obrazac zahtjeva za dodjelu ove podrške zainteresovani pčelari mogu preuzeti sa sajta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, na linku: http://www.minpolj.gov.me, kao i sa sajta Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore http://pcelarstvo.me ili u kancelarijama Ministarstva i stručnih službi.

Popunjen obrazac zahtjeva, zajedno sa potrebnom dokumentacijom poslati isključivo preporučenom poštom, na adresu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, zahtjev po Javnom pozivu za dodjelu podrške nabavku voska za 2017. Godinu, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code